Acasă Istorii din spatele culisei EXCLUSIV // DOC // (in)JUSTIȚIA Procurorului General: Fostul șef al SIS...

EXCLUSIV // DOC // (in)JUSTIȚIA Procurorului General: Fostul șef al SIS a fost condamnat doar la achitarea unei amenzi. Vezi sentința

882
8

Fostul șef al SIS a fost condamnat doar la achitarea unei amenzi de 88 mii lei, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de 5 ani. Acest fapt este confirmat de sentința care a intrat în posesia portalului SafeNews.md și care demonstrează faptul că actualul Procuror General, Alexandr Stoianoglo minte cu desăvârșire atunci când face declarații televizate.

Sursele SafeNews.md care au solicitat păstrarea anonimatului informează că procurorii, care au cerut inițial doi ani de închisoare, pentru fostul șef al SIS nici nu au contestat sentința.

Lucru confirmat și de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, care a scris o postare pe pagina sa de facebook.

Am primit o informație care m-a șocat de-a dreptul – se pare că Vasile Botnari nu a fost condamnat nici măcar la închisoare cu suspendare, cum spunea procuratura. Pentru răpirea și deportarea a 7 oameni nevinovați a fost condamnat cu… amendă. Amendă! De 80 de mii de lei. Iar procurorii, care ceruseră inițial doi ani de închisoare, nici nu au contestat decizia. Și au așteptat probabil să treacă termenul pentru atac, a scris Litvinenco.

Mai mult, deputatul susține că: ”Chiar dacă textul unei decizii de judecată poate fi secret, partea dispozitivă este întotdeauna public”

Dacă sincer, nu am auzit niciodată în viață, poate doar în filmele cu mafioți, de sentințe secrete în totalitate. Chiar dacă textul e secret, partea dispozitivă e mereu publică. Mai ales în cazuri precum acesta – când familiile, societatea trebuie să cunoască cine a condamnat profesorii turci la închisoare pe viață, a scris deputatul.

Deputatul sugerează că Botnari a fost scăpat de închisoare, deoarece, după ce l-a slujit pe Vlad Plahotniuc, acum ar fi trecut de partea lui Igor Dodon.

Deputatul sugerează că Botnari a fost scăpat de închisoare, deoarece, după ce l-a slujit pe Vlad Plahotniuc, acum ar fi trecut de partea lui Igor Dodon.Dodon strânge în jurul lui toți slujitorii lui Plahotniuc – le dă drumul din închisori, le șterge orice vinovăție. De această data Dodon l-a absolvit de orice răspundere pe vânzătorul de oameni Vasile Botnari – un bun prieten de-al său pe care însuși Dodon l-a promovat în funcția de șef al Agenției Transporturi în 2007. Pentru că lui Dodon îi este în cot și de dreptate, și de justiție independentă, și de oameni. Unicul lui interes este să creeze și să mențină o gașcă de hoți care își oferă protecție unul altuia. Abia aștept ca foarte curând să scăpăm de Dodon și să construim o justiție unde hoții și criminalii ajung la pușcărie, a concis Litvinenco.

Amintim că în cadrul unei emisiuni televizate, Procurorul General Alexandr Stoianoglo a comunicat că fostul șef al Serviciului de Informație și Securitate, Vasile Botnari, a fost judecat acum o lună în dosarul expulzării profesorilor turci și pedepsit cu condamnare prin suspendare, iar Botnari a achitat despăgubiri materiale în sumă totală de 125 de mii de euro.

„Am cerut azi permisul instanței de judecată ca să facem public măcar rezumatul deciziei. Botnari a fost judecat acum o lună. Nu pot spune exact care este termenul, dar a fost condamnat prin suspendare. În plus, a achitat 125.000 de euro – suma despăgubirilor plătită de R. Moldova profesorilor turci”, a spus Stoianoglo.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here