Acasă Politic Slusari, despre refuzul lui Stoianoglo de a veni în Parlament: ”O poziție,...

Slusari, despre refuzul lui Stoianoglo de a veni în Parlament: ”O poziție, plină de manipulare. Mai am un gram de speranță că nu este Stoianoglo cel care a dictat acest comunicat”

0

Vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, anunță că a luat „act de poziția Procuraturii Generale, plină de manipulare”. Potrivit legiuitorului, decizia PG de a refuza audierile în Parlament pe anumite dosare, este una regretabilă, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.

Mai am un gram de speranță că nu este Stoianoglo cel care a dictat acest comunicat. Platforma DA a specificat că nu poate obliga pe Procuror General să vină la audieri. Noi am lansat o invitație, considerând că forul suprem legislativ are dreptul să fie informat despre dosarele de rezonanță, pornite un an în urmă pe mai multe cazuri, care au avut loc într-un stat capturat”, a menționat Slusari.

Vicespeakerul susține că nu dorește să intre în polemica juridică „despre separația și colaborarea puterilor”, dar adresează Procuraturii o întrebare.

Ce caută procuror general la ședințele Consiliului Suprem de Securitate, un organ consultativ, care nici nu este menționat în Constituția RM? Văd că fiecare dată dl. Stoianoglo merge acolo și raportează lui Dodon. Procuratura Generală fără dor și poate ar trebui să fie structura absolut independentă. Însă aceasta entitatea nu poate fi în afară societății, mai ales în contextul că este finanțată din banii contribuabililor. În republica parlamentară, legislativul, care este constituit în baza votului cetățenilor și care spune ultimul cuvănt la distribuirea banilor oamenilor, după mine are de o sută de ori mai mare dreptul de colaborare cu procuratura, decăt un președinte”, a punctat el. 

Amintim că Platforma DA a solicitat Biroului Permanent al legislativului includerea pe ordinea de zi a audierii Procurorului General, Alexandru Stoiaoglo, în plenul Parlamentului pe mai multe subiecte de rezonanță. Anunțul a fost făcut de către Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook. Deputații motivează cu articolul 126 aliniatul 2 care sună în felul următor: „La propunerea Biroului permanent, a comisiilor permanente sau a fracţiunilor parlamentare, Parlamentul iniţiază audieri şi în alte domenii de interes public major”

Detalii: DOC// Fracțiunea Platforma DA a solicitat audierea Procurorului General în plenul Parlamentului

Ulterior, Procuratura Generală a venit cu un comunicat de presă în care spune că într-un stat de drept nimeni și cu atât mai mult un reprezentat al puterii politice nu are dreptul să extrapoleze cu afirmații care aduc atingere principiului constituțional privind separația și colaborarea puterilor în stat, ca valori supreme ale statului de drept. În opinia PG, solicitarea deputatului de audiere a Procurorului General pe anumite dosare în Parlament iese din limitele legalului și poate fi apreciată ca amestec al puterii legislative în activitatea autorității judiciare.

MAI MULTE DETALII: Alexandr Stoianoglo refuză să fie audiat în Parlament

CITEȘTE ȘI: Deputat PPDA, despre refuzul PG de a se prezenta în Parlament: ”Anumite lucruri îmi trezesc foarte multe semne de întrebare”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.