Acasă Politic Deputat PPDA, despre refuzul PG de a se prezenta în Parlament: ”Anumite...

Deputat PPDA, despre refuzul PG de a se prezenta în Parlament: ”Anumite lucruri îmi trezesc foarte multe semne de întrebare”

115

După ce Procuratura Generală a anunțat refuzul lui Alexandr Stoianoglo de a fi audiat în Parlament, deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău a venit cu o reacție. Pe pagina sa de facebook, deputatul declară că: ”Cred că cineva din comunicatorii procuraturii nu a citit articolul 6 din Constituției până la capăt. El spune nu doar că puterile în stat sunt separate, dar și că ele colaborează în interesul cetățenilor.

A fost o perioadă când procuratura era cel mai activ actor politic. Ea forma și strica alianțe, determina deputații să voteze sau să respingă proiecte legislative.
Nu știu ce se întâmplă acum ca să fiu pe măsură să fac anumite aprecieri, însă anumite lucruri îmi trezesc foarte multe semne de întrebare.
Procuratura nu este, nu a fost și nu va fi o vacă sfântă pe care încerca să o servească foarte mulți ani cei care dețineau controlul asupra unor judecători sau procurori și ar fi naiv să spunem că acum această influență nu mai există. Cel puțin, procuratura încă nu a făcut nimic pentru a inspira încrederea necondiționată pe care eu mi-aș dori s-o inspire, a scris deputatul.

Mai mult, Plîngău se arată deranjat de comportamentul pe care îl manifestă Procuratura Generală, atunci când este întrebată de ce criminalii ies la libertate, iar corupția mare nu ăși vede sfârșitul.

Îmi pare extrem de periculoasă ideea prin care se spune că faci imixtiune în momentul când întrebi procuratura ce se întâmplă cu dosarul privind frauda bancară, corupția mare sau când întrebi despre criminalii care iese la libertate.
Dacă procuratura spune că Parlamentul face ingerință în actul justiției când întreabă de miliard, cred că și Procuratura face ingerință în activitatea legislativă când roagă în fiecare an să le aprobăm bugetul, a scris Plîngău.

Menționăm că vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a anunțat că împreună cu colegii din fracțiunea parlamentară Platforma DA solicită audierea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, in plenul Parlamentului, pentru a prezenta informații actualizate pe marginea dosarelor de rezonanță. 

Procuratura Generală, însă a venit cu o reacție în care susține că Alexandr Stoianoglo nu va veni în Parlament pentru audieri, calificând această acțiune drept una care iese din limitele legalului și poate fi apreciată ca amestec al puterii legislative în activitatea autorității judiciare .

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here