Acasă Politic VIDEO// Partidul Platforma DA a depus o sesizare la Curtea Constituțională: „E...

VIDEO// Partidul Platforma DA a depus o sesizare la Curtea Constituțională: „E bazată pe probe concludente”

0

Deputatul Dinu Plîngău, în numele Platformei DA, a depus la Curtea Constituțională a Republicii Moldova (CCM) o sesizare pentru a examina constituționalitatea Acordului de împrumut din Guvernul Republicii Moldova și cel al Federației Ruse. Informația a fost făcută public în cadrul unei conferințe de presă, organizată astăzi, de către PPDA.

Plîngău a spus că la baza sesizării sunt două compartimente: procedura și anumite încălcări ale textului acordului.

„Noi am argumentat foarte bine această sesizare, astfel încât sesizarea noastră să fie bazată pe probe concludente”, a spus Plîngău.

Liderul Platformei, Andrei Năstase, a spus că Guvernul Republicii Moldova a acceptat un acord în condiții păguboase, fără a evalua riscurile: „Acordul nu corespunde standardelor internaționale”.

„Exponenții puterii de stat urmează să răspundă în fața Curții Constituționale la sesizarea depusă de Platforma Demnitate și Adevăr”, a conchis Năstase.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.