Acasă Politic DOC // Usatîi și-a declarat averea: În 2023 a primit o donație...

DOC // Usatîi și-a declarat averea: În 2023 a primit o donație de milioane de euro

0

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat pentru anul 2023 două milioane de euro donați de un prieten înainte de moarte, aproape 600.000 de lei salariu obținut de la partid, 2.500 de lei proveniți din vânzarea unor bunuri și 700 de lei dobândă.

De asemenea, Usatîi declară și o altă donație generoasă, pe care însă a obținut-o anterior: un ceas Bregue, în valoare de 150.000 de euro, scrie Zdg.md.

Pe data de 30 aprilie, termenul-limită de depunere a declarațiilor, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, și-a declarat averea pentru anul 2023, iar circa 600.000 de lei salariu, Usatîi i-a obținut de la partid.

Întrebat de Zdg.md dacă și alți membri de partid beneficiază de asemenea salarii, acesta a spus că la fel au salarii, iar unii poate și mai mari poate de 20 de mii de lei lunar. Usatîi a adăugat că banii obținuți din salariu îi donează.

„Unica ce vă pot spune cu certitudine este că toți banii se donează. Banii aceștia Usatîi nu-i folosește pentru scopuri personale”, a menționat acesta.

Donație de două milioane de euro

Veniturile salariale însă nu sunt singurii bani în posesia cărora a intrat Usatîi. Acesta mai declară și o donație de două milioane de euro, obținută de la o persoană nerezidentă. Totuși, Usatîi refuză să ofere numele donatorului.

„Este un prieten de-al meu și, cu părere de rău, din vara anului trecut, după ce mi-a făcut donația, a decedat. Este un fost partener de afaceri, nu vă spune numele lui nimic. Am făcut afaceri împreună. Am primit donația când era clar deja… el zicea „oricum eu plec””. De ce numele nu-l fac public? Pentru ca să nu-i facă cineva probleme… Familiei mă refer, nu lui”, a spus Renato Usatîi.

Totuși, Usatîi susține că a folosit doar 20.000 de euro.

„Eu nici nu i-am primit, am folosit doar 20.000 de euro. Eu nici nu voiam să-i primesc, dar el mi-a zis „eu plec”, a adăugat liderul Partidului Nostru. Întrebat din ce bani trăiește dacă donează toți banii din salariu și a utilizat doar 20.000 de euro din cele două milioane de euro donate, Usatîi a menționat că trăiește din „rezerve”.

Pentru servicii turistice, de agrement, de reabilitare și recreaționale, Usatîi indică, în 2023, cheltuieli de 17.000 de euro. Alte 19.000 de euro, acesta a cheltuit pentru servicii medicale, iar pentru servicii de închiriere a bunurilor imobile – 120.000 de lei.

Renato Usatîi mai are 16 conturi bancare curente, care însumează circa 470.000 de lei, patru automobile, valoarea totală a cărora ajunge la 4,6 milioane de lei.

Usatîi mai deține în proprietate și folosință 15 bunuri imobile și 18 terenuri intravilane și agricole.

Usatîi_declarație_2023 by Ziarul de Gardă

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.