Acasă Sport VIDEO // JO 2020: Un boxer, descalificat după ce a încercat să-şi...

VIDEO // JO 2020: Un boxer, descalificat după ce a încercat să-şi muşte adversarul de ureche

0

Boxerul marocan Youness Baalla a fost descalificat marţi de la turneul olimpic de la Tokyo după ce a încercat să-şi muşte de ureche adversarul în timpul unui meci de la categoria grea, transmite AFP. În repriza a treia, Baalla, care are 22 de ani, s-a apropiat cu gura deschisă de urechea stângă a neozeelandezului David Nyika, ţinându-l cu braţele, oarecum asemănător cu gestul lui Mike Tyson în celebrul meci din 1997 cu Evander Holyfield. Nyika a reuşit însă să se ferească, transmite SafeNews.md cu referire la Digi24.ro.

Arbitrul din Sri Lanka şi cei cinci judecători nu şi-au dat seama de nimic în timpul meciului, câştigat de neozeelandez prin decizie unanimă.

Organizatorii au observat mai târziu acţiunea ilegală. „(Balla) a avut clar intenţia să-şi muşte adversarul de ureche sau de faţă în repriza a treia”, a indicat grupul de lucru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) consacrat boxului (BTF).

Marocanul a fost „descalificat pentru acţiunea sa intolerabilă”.

Ulterior, Nyika a relativizat importanţa incidentului într-un mesaj pe Instagram. „În focul luptei din oameni poate ieşi la iveală ce e mai bun, dar şi ce e mai rău. Asta face parte din sport”, a scris el. 

„Îl respect pe adversarul meu şi pot să înţeleg frustrarea pe care a simţit-o. Vă rog, nu-l contactaţi dacă nu aveţi să-i spuneţi nimic bun”, a adăugat el.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.