Acasă Sport VIDEO//FOTO// Sportivul din Republica Moldova, Valeriu Mircea, este noul campion mondial de...

VIDEO//FOTO// Sportivul din Republica Moldova, Valeriu Mircea, este noul campion mondial de arte marțiale mixte

0

Luptătorul de arte marțiale mixte, Valeriu Mircea, a devenit noul campion mondial în categoria de până la 70 de kilograme.

Bătălia a avut loc în cadrul galei KSW 91, desfășurată în orașul Liberec din Cehia, transmite SafeNews.md cu referire la Radio Chișinău.

Evenimentul a fost găzduit de „Home Credit Arena”, cu o capacitate de nouă mii de persoane.

După trei victorii consecutive, cunoscut sub numele de „The Solitary Wolf”, Valeriu Mircea a luptat împotriva luptătorului ceh Leo Brichta.

Sportivul moldovean acumulează 29 de victorii în cariera sa, cea mai recentă fiind înregistrată în luna iunie a anului trecut, când l-a învins pe polonezul Roman Szymanski.

Gala KSW este una dintre cele mai prestigioase promoții de arte marțiale mixte din Europa.

Valeriu Mircea a declarat că și-a dorit să aducă centura acasă, pentru ca să demonstreze că în Republica Moldova există, cu adevărat, sportivi foarte talentați.

Printre susținătorii săi s-a numărat și logodnica sa, Anastasia Nichita, campioană mondială și europeană la lupte. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.