Acasă Alegeri 2020 VIDEO // FOTO // Mașină militară din Transnistria cu numere rusești, zărită...

VIDEO // FOTO // Mașină militară din Transnistria cu numere rusești, zărită la Varnița

0

La pretinsa graniță din localitatea Varnița cu Transnistria, o mașină militară cu numere de înmatriculare străine și cu drapelul rus în cabină se deplasa spre regiunea separatistă, în timp ce localnicii protestează, iar poliția moldovenească „ar asigura ordinea publică”, pentru a le permite transnistrenilor să vină pe malul drept al Nistrului să voteze. Mașina militară avea inscripția forțelor de pacificare „MC”, iar în spatele unității tracta o cisternă, transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.md.

Deocamdată, nu este clar ce căuta mașina militară în zonă, care ieșea din Varnița și se îndrepta spre Transnistria.

Precizăm că situația în zonă este încordată din cauza numărului impunător de transnistreni, care vin să voteze în mod organizat, iar localnicii, veteranii Războiului de pe Nistru și unii activiști civici s-au mobilizat pentru a nu permite acest lucru.

Poliția Națională a intervenit în forță cu mascați și a dispersat mulțimea pentru a le asigura „cale deschisă” transnistrenilor să vină să voteze.

Mascații au folosit aparatul de electroșoc și au amenințat protestatarii că vor folosi și gazele lacrimogene.

Secvența video cum trece mașina militară poate fi urmărită mai jos la minutul 59.

realitatea.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.