Acasă Interviu VIDEO // Ex-directorul de la Red-Nord, dezvăluiri despre implicarea lui Alexandru Dodon,...

VIDEO // Ex-directorul de la Red-Nord, dezvăluiri despre implicarea lui Alexandru Dodon, fratele fostului președinte, în schemele de la companie

1

Fostul director al Rețelelor Electrice de Distribuție Nord (Red-Nord), Romeo Lopotencu, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă despre presiunile care ar fi fost exercitate asupra sa în perioada în care a condus al doilea cel mai mare distribuitor de energie electrică din R. Moldova. Lopotencu povestește despre cum Ghenadie Țepordei, șeful Agenției Proprietății Publice (APP), l-ar fi trimis la întâlniri „la etajul 7 de la Kentford”, unde ar fi primit diferite indicații de la un oarecare Andrei, dar și de la Alexandru Dodon, fratele fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon.

Lopotencu a vorbit despre cum a fost demis din funcția de director al Red-Nord și care a fost influența dlui Alexandru Dodon în acest proces. Acesta susține că aștepta prezentarea unui raport de activitate, însă a fost demis din cauza că nu a reușit să depășească falsificarea unor licitații și promovarea uno companii care i se impuneau de familia Dodon, prin Țepordei Ghenadie. 

„Că am ajuns să fiu demis a fost pentru mine o noutate. Minimum, eu așteptam finalizarea anului, așteptam prezentarea unui raport de activitate, așteptam niște dezbateri. Eu nu pretind că undeva n-am greșit sau că totul am făcut perfect. Dar așteptam o comunicare, repet, niște dezbateri în care să mi se demonstreze greșelile, faptele incorecte… Eu socot că am fost demis din cauza că n-am reușit moral, pentru mine, n-am putut depăși momentul de a falsifica licitații și a promova companii speciale care ni se impuneau. (…) Nu-i document de a impune sau o înregistrare audio, dar ni se impunea de Alexandru Dodon, de familia Dodon, prin Țepordei Ghenadie”, a declarat Lopotencu în cadrul interviului. 

Potrivit lui Lopotencu, solicitările care i se făceau, în legătură cu anumite licitații, aveau loc la Kentford. 

„Ce este legat de Alexandru Dodon, solicitările se făceau la Kentford, la etajul șapte, da? Solicitarea era următoarea. Toate licitațiile legate de cablaj – că eu așa am înțeles, că erau niște angajamente față de o companie, toate licitațiile legate de cablaj trebuia să le câștige acea companie. Eu am spus: să câștige cel mai puternic. Din păcate pentru familia Dodon, a câștigat altă firmă. A doua oară, după câteva licitații, mai mășcate să spunem așa, mai valoroase în lei, în bani, am fost iarăși, a doua oară, chemat la Kentford…”, susține Lopotencu. 

Lopotencu susține că l-a văzut o singură dată pe Alexandru Dodon la Kentford, la etajul șapte, moment în care Dodon l-a avertizat și și-a exprimat nemulțumirile față de manifestările mele la Red-Nord. După aceasta, Lopotencu a ajuns la concluzia că Red-Nord este condusă de fratele fostului președinte. 

„Uitați-vă, eu pot să spun părerea mea personală, pentru că APP conduce mai multe companii de stat și eu nu știu cum se manifestă dl Țepordei în alte companii. Dar, Red-Nord, eu vă spun cu încredere că nu-l conduce. Îl conduce Alexandru Dodon… Ca să înțelegeți, actualul director general a fost promovat tot de Alexandru Dodon”, a declarat Lopotencu. 

Sursa citată l-a contactat pentru o reacție și pe Alexandru Dodon om de afaceri, fratele lui Igor Dodon, fostul președinte al R. Moldova, însă acesta nu a răspuns la telefon, iar la alte numere telefoanele erau deconectate.  

Romeo Lopotencu a deținut funcția de director al Red-Nord timp de aproape un an, fiind numit în funcție la 16 ianuarie 2020. Anterior, Lopotencu a activat în cadrul altor companii din domeniul energetic. În paralel cu activitatea de director al Red-Nord, Lopotencu a fost și consilier orășenesc în raionul Sângerei pe listele Partidului Socialiștilor din R. Moldova. A renunțat la mandatul de consilier în ianuarie 2021, la o lună și jumătate după ce a fost dat afară din funcția de director al Red-Nord. În 2019, Lopotencu obținuse mandatul de consilier raional în Sângerei pe listele altui partid, Partidul Democrat din Moldova, însă a refuzat să-și exercite mandatul. În 2014, Lopotencu a candidat la funcția de deputat pe listele Partidului Social Democrat, care-l avea cap de listă pe fostul premier Dumitru Braghiș.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

  1. Si nu numai in domeniul energétic era implicat fratele lui dondon alexandru,intrebaþi cíți importatori de carne si peşte avind licente valabile de import lea fost internos importul pentru ca alexandru dondon era omul care permitea importul acestor produse in Tara!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.