Acasă Exclusiv EXCLUSIV/ FOTO// Interese ale conducătorilor ”INTEGRI” ai Procuraturii Generale. Adjunctul PG, Ruslan...

EXCLUSIV/ FOTO// Interese ale conducătorilor ”INTEGRI” ai Procuraturii Generale. Adjunctul PG, Ruslan Popov sfidează legea? Se plimbă cu un automobil ce nu apare în declarația de avere

1

În declarația de avere și interese pentru anul 2019, unul dintre cei mai avuți adjuncți ai Procurorului General, Ruslan Popov indică faptul că deține două mașini Hyundai fabricate și cumpărate în 2017. Se pare, însă, că Popov a uitat să indice în aceeași declarație noua sa bijuterie pe patru roți cu care vine la serviciu de ceva timp.

III PARTE

RUSLAN POPOVAdjunct al Procurorului General

Pentru anul 2017, adjunctul Procurorului General, Ruslan Popov anunța în declarația de avere și interese că a vândut trei automobile. Un automobil de model BMW X5, cu 150 de mii de lei, iar cel de-al doilea BMW, cu 998 de mii de lei (aproximativ 50 mii de euro). Cu 14 mii de euro, Popov și-ar fi vândut și automobilul Hyundai Tucson. În schimb, procurorul își procură două autoturisme de model Hyundai Santa Fe, fabricate în același an, 2017, pentru care a achitat în total 1.245.844 de lei (62 mii de euro).

La volanul acestui automobil, fabricat în 2017, Ruslan Popov a fost văzut până la începutul anului 2020.

Hyundai Santa Fe, facricat în 2017. Aparține lui Ruslan Popov

De altfel și în declarația de avere și interese pentru anul 2019, depusă în luna martie curent, adjunctul lui Stoianoglo, nu indică faptul că ar fi intrat în posesia altlui autimobil, sau să le fi vândut pe cele din posesie.

Totuși, de câteva luni, Ruslan Popov este văzut plimbându-se la volanul unui alt automobil. Este vorba despre Hyundai Santa Fe din anul 2019. Automobil care nu este inclus în declarația sa de avere și interese, pe care a depus-o la data de 27.03.2020.

Hyundai Santa Fe din anul 2019
Hyundai Santa Fe din anul 2019

Portalul SafeNews.md a încercat să i-a legătura cu Ruslan Popov pentru a întreba când mai exact a fost achizionat automobilul, acesta însă, nu a răspuns la telefon.

Anterior, portalul anticorupție.md a scris că procurorul general-adjunct, Ruslan Popov, și-a organizat în mai puțin de patru ani o afacere de perspectivă în domeniul agriculturii, pe care a înregistrat-o pe numele tatălui său, un simplu pensionar din satul Mileștii Mici, raionul Ialoveni. Omul legii nu recunoaște că afacerea îi aparține, în schimb declară că este ajutat de părinții pensionari, care întreaga viață au avut un trai modest. Oamenii din sat și chiar angajații susțin că afacerea este a procurorului.  

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.