Acasă Istorii din spatele culisei VIDEO // Dosarul Kheyman vs Procurorii anticorupție: ”Am avut propuneri să mărturisesc...

VIDEO // Dosarul Kheyman vs Procurorii anticorupție: ”Am avut propuneri să mărturisesc împotriva lui Morari”. Dezvăluiri ale oamenilor de afaceri

1

Dosarul penal în care Evgheni Kheyman îi învinuieşte pe foştii procurori anticorupţie Roman Statnîi și ex-procurorul șef al PA, Viorel Morari, precum că i-ar fi fabricat, în 2018, un dosar şi l-au lipsit de bunuri în valoare de aproape două milioane de euro, ar fi o ”parte din războiul dintre Procuratura Generală și Viorel Morari”. Cel puțin acest lucru a fost delarat de către Mukhmad Galaev, directorul întreprinderii Natur Bravo, care are statut de învinuit într-un dosarul său. Declarațiile au fost făcute publice în cadrul unui interviiu acordat pentru anticorupție.md, drept o reacţie la acuzaţiile publice aduse de Kheyman într-un interviu oferit pentru un post privat de televizine din țară.

– Am avut anumite propuneri, dar eu am refuzat.

– Împotriva lui Morari?

– Să mărturisesc împotriva lui. Dar eu nu am ce mărturisi împotriva omului pe care nici măcar nu-l cunosc și în viață nu l-am văzut.

– Nu-l cunoașteți personal pe Viorel Morarai?

– Absolut!

– Ați discutat vre-o dată?

– Niciodată. Nici măcar la telefon. Nici nu l-am văzut. Eu l-am văzut numai în mass-media. Eu nu-l cunosc pe omul acesta. Cum să dau declarații pe un om pe care nici măcar nu-l cunosc, a declarat Mukhmad Galaev, director al întreprinderii Natur Bravo

În același interviu, omul de afaceri a declarat că ar fi fost supus anumitor presiuni de preluare a afacerilor.

Am auzit mai multe zvonuri din partea oamenilor din anturajul procuraturii că sunt încercări de a prelua compania Natur Bravo prin Evgheni Kheyman. Așa discuții au fost și mai sunt, că sânt încercări de a prelua compania totalmente fiindcă Kheyman încearcă sau a convins pe anumite persoane că de fapt firma era a lui, fiindcă a fost pe fiinca lui vitregă și el a fost deposedat și de acțiunile ei inclusiv, a declarat Galaev.

Întregul interviu ce conține declarațiile lui Galaev, îl puteți urmări mai jos:

Precizăm că anterior a fost făcută publică o investigaţie realizată de jurnaliştii unui post privat de televiziune de la Chişinău, în care omul de afaceri din Federaţia Rusă, Evgheni Kheyman îi învinuieşte pe foştii procurori anticorupţie Roman Statnîi și Viorel Morari că i-ar fi fabricat, în 2018, un dosar şi l-au lipsit de bunuri în valoare de aproape două milioane de euro.

Drept rezultat, deputatul PAS, Lilian Carp a îndeamnat Procuraturii Generală să se autosesizeze pe acest caz, solicitând procurorului general interimar Dumitru Robu să verifice aceste informaţii şi să informeze dacă există o cauză penală și pe numele cui.

Ulterior, Procuratura Generală a venit cu un comunicat de presă prin care a comunicat următoarele:

 Circumstanțele respective sunt investigate deja de către Procuratura Generală în cadrul unei cauze penale, începând cu luna februarie 2020. Acestea fiind investigate prin prisma infracțiunilor prevăzute de art. 190 alin. (5) (escrocherie) , 324 alin.(3) (corupere pasivă), 325 alin.(3) (corupere activă) , 326 alin. (3) (trafic de influență) , 328 alin. (3) (abuz de serviciu) Cod penal.
2. Până în prezent, statutul de învinuit a fost atribuit, de către procurorul de caz, în privința a două persoane. Este vorba despre un cetățean al Federației Ruse și unui ex-procuror, numele cărora la moment nu pot fi divulgate respectând principiile confidențialității urmăririi penale și prezumției nevinovăției.
Totodată, ținem să precizăm faptul că la etapa actuală,  sunt efectuate acțiunile necesare de urmărire penală pentru asigurarea cercetării circumstanțelor cazului complet, obiectiv și sub toate aspectele, precum și pentru adoptarea soluției ce va fi determinată de probatoriul administrat, se arăta în declarația instituției.

Evgheni Kheyman este cetățean al Federației Ruse și se declara membru al Consiliului economic de pe lângă președintele Republicii Moldova. Amintim că numele său a figurat în investigația RISE Moldova privind sponsorizarea PSRM dintr-un offshore din Bahamas în timpul campaniei prezidențiale din 2016.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

  1. […] Dosarul penal în care Evgheni Kheyman îi învinuieşte pe foştii procurori anticorupţie Roman Statnîi și ex-procurorul șef al PA, Viorel Morari, precum că i-ar fi fabricat, în 2018, un dosar şi l-au lipsit de bunuri în valoare de aproape două milioane de euro, ar fi o ”parte din războiul dintre Procuratura Generală și Viorel Morari”. Cel puțin acest lucru a fost delarat de către Mukhmad Galaev, directorul întreprinderii Natur Bravo, care are statut de învinuit într-un dosarul său. Declarațiile au fost făcute publice în cadrul unui interviiu acordat pentru anticorupție.md, drept o reacţie la acuzaţiile publice aduse de Kheyman într-un interviu oferit pentru un post privat de televizine din țară, scrie SafeNews. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.