Acasă Justiţie Munteanu: Procuratura Anticorupție a pornit o investigație referitor la situația economico-financiară de...

Munteanu: Procuratura Anticorupție a pornit o investigație referitor la situația economico-financiară de la CFM

0

Procuratura Anticorupție a pornit o investigație referitor la situația economico-financiară de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei”(CFM). Anunțul a fost făcut de către deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu.

„După cum am comunicat la briefingul de presă din 2 februarie, 2021, am transmis Procuraturii Anticorupție un pachet de sesizări și materiale (60 file) pe faptele unor ilegalități comise în cadrul CFM.
Am fost informat astăzi, 10 februarie, de către Procuratura Anticorupție (scris.N.14.01), despre pornirea investigării comiterii acestor ilegalități, legate de sifonarea avutului public, delapidări, furturi, extorcări de bani și alte delicte, etc în benenficiul unor grupuri organizate. Situația actuală a CFM este critică, iar măsurile luate recent de sistare a transportului de pasageri, măsluiri de achiziții, nu fac decât să îngreleze situația ramurii feroviare din RM și răspunderile unor oficiali pe acest domeniu strategic”, a scris Munteanu pe pagina sa de facebook.

Deputatul a menționat că va continua să monitorizeze gestionarea resurselor financiare și a patrimoniului public de către Î.S. CFM, conform Deciziei Comisiei de control al finanțelor publice din 2 februarie și raportului de audit de conformitate al Curții de Conturi (hot. din 17 decembrie, 2020) cu privire la recomandările adresate Consiliului de Administrare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.