Acasă Justiţie Reacția PG despre noile imagini video prezentate de Reniță: Nu deținem imaginile...

Reacția PG despre noile imagini video prezentate de Reniță: Nu deținem imaginile video

0

În contextul secvențelor video prezentate astăzi de către deputații Iurie Reniță și Lilian Carp, în care sunt vizați Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, Procurorul General Alexandru Stoianoglo a dispus examinarea lor în cadrul aceluiași proces penal, inițiat anterior.

Procuratura Generală a reacționat la noile imagini video prezentate astăzi de către deputații Iurie Reniță și Lilian Carp, în care șeful statului se laudă plin de sine că el tot timpul îi scria notițele lui Putin și că „era țâță” ce scria el. Potrivit instituției, Procuratura Generală nu deține imaginile video despre care deputații Iurie reniță și Lilian Carp au anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

„Potrivit Procurorului-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Sergiu Gavajuc, dumnealui nu dispune de date despre deținerea, în cadrul Procuraturii Anticorupție, a vreunui stick cu astfel de informații, dar că a inițiat, în prezent, un proces de verificare a acestei informații. Reieșind din faptul că înregistrările video, prezentate astăzi, par a fi o continuitate a secvențelor precedente, fiind invocate acțiuni pretins ilegale ale Președintelui Republicii Moldova, Procurorul General a dispus examinarea lor în cadrul aceluiași proces penal, inițiat anterior, în baza denunțurilor depuse de liderul PPDA, Andrei Năstase și deputatul Iurie Reniță”, se precizează în comunicatul de presă al PG.

Procuratura susține că va informa despre măsurile întreprinse și soluțiile adoptate în consecință.

Amintim că astăzi în spațiul public au fost prezentate noi imagini video din care reiese că președintele Igor Dodon a făcut sluj în favoarea Rusiei și confirmă implicarea lui Dmitri Kozak în negocierile purtate de Dodon în formarea coaliției cu Blocul ACUM. De asemenea, se laudă lui Plahotniuc cum a strigat la Kozak și dă asigurări că îi scrie despre tot lui Putin.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.