Acasă Justiţie VIDEO // Dosarul Glorinal: Patronul întreprinderii și subalternii săi, lăsați să plece...

VIDEO // Dosarul Glorinal: Patronul întreprinderii și subalternii săi, lăsați să plece acasă

0

Curtea de Apel Chișinău i-a schimbat luni măsura preventivă aplicată lui Vasile Chirică, fondatorul și ex-administratorul Companiei de construcții Glorinal, din arest în penitenciar, în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

Treptat au fost eliberați din arest și presupușii complici ai lui Chirică, subalternii săi.

În timp ce magistații Curții de Apel examinau legalitatea mandatului de arestare în dosarul Glorinal, mai multe persoane care se declară părți vătămate au protestat în fața sediului instanței, cerând justițe corectă, scandând: „Vrem apartamente, nu vrem la proteste!”.

Manifestanții susțin că au achitat integral pentru imobilele procurate de la Glorinal, iar Chirică le-a lăsat locuințele drept gaj la bancă în contul unui credit pe care nu l-a restituit. Acum ei riscă să rămână fără apartamente, dacă banca va decide să-și recupereze datoriile.

Eugen Jitariuc, una dintre pretinsele victime în dosarul Glorinal, susține că atât el, cât și celelalte părți vătămate din dosar sunt indignați de eliberarea lui Chirică din penitenciar și că vor continua protestele la domiciliul fondatorului Glorinal.

anticoruptie.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.