Acasă Justiţie DOC// Sechestrele Procuraturei aplicate la o bancă din Moldova după schemele desenate...

DOC// Sechestrele Procuraturei aplicate la o bancă din Moldova după schemele desenate de Platon, alarmează mai multe instituții străine

0

Comunitatea de business din Moldova, reprezentată de AmCham Moldova, Asociația Businessului European și Asociația Investitorilor din România au semnat o declarație comună prin care anunță că urmăresc cu mare îngrijorare acțiunile inițiate de autoritățile Republicii Moldova împotriva activelor BC Victoriabank.

„Dezaprobăm cu fermitate măsurile luate în contextul investigațiilor cu privire la evenimentele din sistemul bancar care au avut loc acum șase ani, cu mult înainte de numirea managementului actual al băncii și achiziția acesteia de către acționarii actuali. Și mai îngrijorător este faptul că în perioada ultimilor 6 ani și până acum câteva zile, băncii nu i-au fost aduse la cunoștință niciun fel de acuzații privind implicarea în acele evenimente”, se menționează în textul declarației, transmite deschide.md.

Instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru „în scopul reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune” a bunurilor B.C. „Victoriabank”, după ce anterior în presă au apărut mai multe imagini, unde Veaceslav Platon, cel care mai este numit și Raiderul numărul 1 în CSI, îl învață pe Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, despre cum să recupereze acțiunile de la Victoriabank cumpărate de Banca Transilvania. 

Potrivit imaginilor, Platon a desenat o schemă pe o tablă pentru procurori și a declarat că o sumă de peste două miliarde a fost transferată în cerc de la Banca de Economii și Victoriabank prin intermediul companiei „Zenith”. Întrebat de procurori de unde acesta cunoaște detaliile date, Platon a spus că din memorie, accentuând că acesta a gestionat mai mult de 20 de bănci în Ucraina și Federația Rusă și că îi sunt cunoscute schemele cu interpuși în bănci inclusiv companii interpuse.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.