Acasă Istorii din spatele culisei VIDEO// DOC // Antreprenor:,,Alexandr Stoianoglo minte când afirmă că oamenii de afaceri...

VIDEO// DOC // Antreprenor:,,Alexandr Stoianoglo minte când afirmă că oamenii de afaceri nu mai sunt arestaţi”

0

Iurie Flueraru, co-proprietarul şi administratorul unei afaceri agricole din satul Crocmaz, raionul Ştefan Vodă, susţine că este hărţuit de procurori cu dosare penale fabricate pentru a fi deposedat de cota parte, iar în această schemă ar fi implicat şi procurorul general adjunct, Ruslan Popov. Antreprenorul a depus o sesizare pe Harta Corupţiei, de pe anticorupție.md indignat de afirmaţia lui Alexandr Stoianoglo că oamenii de afaceri nu mai sunt reţinuţi pentru problemele din business.

Flueraru susţine că are pe numele său două dosare penale pentru escrocherie, intentate în baza denunţurilor depuse la poliţie de către partenerul său de afaceri. Potrivit antreprenorului, neînţelegerile au apărut câţiva ani în urmă, după un parteneriat de 10 ani.

,,Am început afacerea singur, dar am avut nevoie de un partener pentru a mă extinde. Acesta urma să depună cota în fondul statutar, pe care nu a depus-o. Când i-am zis că trebuie să depună cota, el a depus un denunţ la poliţie că l-am înşelat”, a declarat Iurie Flueraru.

Antreprenorul a mai spus că printr-o ordonanţă semnată de Ruslan Popov, dosarul penal a fost strămutat de la poliţia din Ştefan Vodă la poliţia din Căuşeni, iar procuror pe caz a fost numit Petru Leu, delegat de la Procuratura Ialoveni la Procuratura Căuşeni.

,,Nu existau motive întemeiate pentru strămutarea dosarelor dintr-un raion în altul. Singura expicaţie este că au fost strămutate pentru ca să fiu inculpat, pus în arest şi să-mi ia partea mea din afacere. Scopul lor a fost să mă intimideze ca să cedez”, consideră antreprenorul.

Iurie Flueraru a precizat că a fost reţinut de procurori de două ori, în 2020 şi în 2021, ,,pentru a nu împiedica desfăşurarea anchetei”, a stat şi în Penitenciarul nr.13 din Chişinău, dar a fost eliberat în urma deciziei Curţii de Apel Chişinău.

,,Alexandr Stoianoglo a declarat că de când a ajuns procuror general, oamenii de afaceri nu au mai fost reţinuţi pentru probleme de business. Minte. Stoianoglo a ştiut despre cazul meu. Eu am solicitat audienţă, dar nu m-a primit. Am depus plângeri şi mi s-a răspuns să mă adresez la Căuşeni”, a adăugat antreprenorul.

Firma administrată de Iurie Flueraru produce piersice şi struguri de masă şi deţine un frigider pentru păstrarea fructelor. Antreprenorul a precizat că afacerea este profitabilă, iar veniturile sunt în creştere şi că personal nu are pretenţii la cota parte deţinută de asociatul său. Totodată, Flueraru a comunicat că l-a denunţat şi el pe asociatul său după ce acesta a vândut fără acordul său un lot important de struguri la un preţ de patru ori mai mic, însă organele de drept nu au reacţionat.

sursa: anticorupție.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.