Acasă Justiţie Litvinenco, despre protestul din 19 iunie al Partidului ”ȘOR”: Urmează să vedem...

Litvinenco, despre protestul din 19 iunie al Partidului ”ȘOR”: Urmează să vedem din ce bani a fost finanțat

0

Cheltuielile suportate de organizatorii protestului de duminică organizat de Partidul ”ȘOR” trebuie verificate, iar în cazul în care nu sunt indicate în rapoartele financiare ale formațiunii trebuie aplicată legislația în vigoare. Declarațiile au fost făcute de Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

”Acest protest a fost asumat de către un partid politic, respectiv, urmează să analizăm rapoartele financiare ale acestui partid și dacă cheltuielile pentru acest protest se regăsesc în aceste rapoarte financiare, trebuie să vedem de la cine. Cine sunt acei donatori care au contribuit la organizarea acestui protest pentru a vedea dacă aceștia sunt donatori reali și nu cumva sunt donatori fictivi” a spus Sergiu Litvinenco.

Totodată, Ministrul Justiției a declarat că dreptul la protest este unul constituțional și legal, iar dacă în urma verificărilor nu vor fi depistate nereguli, subiectul va fi epuizat. În același timp, el a ținut să menționeze că se constată că banii nu au fost reflectați în rapoartele financiare ale partidului sau dacă au fost reflectați, dar se constată că sunt niște donatori fictivi, atunci există legislație și există instituții care trebuie să aplice legea în raport cu persoanele din cadrul acestui partid.

”Acum cei care cred că este corect așa cum s-a întâmplat în alte timpuri să aduci bani cu geanta sau cu sacoșa din țări calde sau mai puțin calde este o chestiune legală, ar trebui să citească prevederile legislației așa cum aceasta a fost modificată. Să aduci bani din alte țări în sacoșă și cu acești bani să finanțezi organizarea unor proteste împotriva guvernării sunt acțiuni ilegale care nu se încadrează în principiile legale.”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.