Acasă Social VIDEO // Costiuc: Speculația cu grâul expirat, o poveste. Prețurile vor exploda

VIDEO // Costiuc: Speculația cu grâul expirat, o poveste. Prețurile vor exploda

0

Speculația cu grâul expirat este o poveste. Cel puțin asta susține Vasile Costiuc, care spune că discutat cu mai multe persoane care lucrează în domeniu, au depozite și cereale. Invitat la emisiunea Cutia Neagră de la TV8, liderul partidului „Democratia Acasă” a spus că ar exista totuși o modalitate de a demostra că grâul care urma să fie exportat este de anul trecut.

„Există modalitate, doar dacă se va forma o comisie parlamentară din oameni pe care societatea îi crede. În mare parte, băieții aceștia ori sunt în doliu, ori în temă, ori cumva știu ce se întâmpă de fapt. Îmi pare rău să constat că unii dintre deputați au ajuns aproape de Florești și în loc să vină să solicite, să se bage în hârtii… Nu au venit, s-au întors cumva de la câțiva de kilometri”, a spus Costiuc. 

Mai mult, acesta s-a referit și la costul uleiului care a crescut brusc, dar și la faptul că prețurile la produsele de panificație vor exploada curând.

„Ceea ce îmi pare rău este că s-a discutat în public condradictoriu, iar societate e atentă. Când deputații ies și spun că nu-i problemă, dar societatea are cu totul altă părere. Mergeți să vorbiți cu oamenii în stradă și o să vă spună. 

Noi am văzut ce s-a întâmplat cu uleiul. Prețul a exploadat cu totul și s-a dus la 42-42 de lei. Și eu vă spun că băieții aceștia șmecheri au cărat toată noaptea floarea-soarelui la Reni. Prețurile vor exploada și la produsele de panificație. Mai ales că noi discutăm, dar nu spunem că Franzeluța e în faliment și cel care este în consiliu din partea Ministerului Agriculturii ar fi trebuit să bată alarma. Avem o întreprindere care defapt asigura cu pâine socială, mai ales Chișinăul și e în prag de faliment. Ei au solicitat 5.000 de tone, de ce nu le-au dat?”, a conchis Vasile Costiuc.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.