Acasă Social Ministerul Sănătății: Cea mai mare incidență COVID-19 e în Transnistria

Ministerul Sănătății: Cea mai mare incidență COVID-19 e în Transnistria

0

În prezent, în Transnistria se înregistrează cea mai mare rată de incidenţă a COVID-19 în comparaţie cu alte regiuni ale Moldovei. Potrivit Infotag, despre aceasta, într-o conferinţă de presă, miercuri, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Svetlana Nicolăescu.

„Săptămâna trecută, în total au fost înregistrate 9.765 de cazuri noi de infecţie cu COVID-19. Dintre aceştia, 3.115 cazuri – în Transnistria, iar 2.622 – la Chişinău”, a spus reprezentantul Ministerului Sănătăţii.

Astfel, regiunii transnistrene îi revine o treime din cazurile de infecţie, în timp ce mai puţin de 15% din populaţia Republicii Moldova locuieşte în Transnistria.

„În prezent, în Chişinău şi Bălţi, precum şi raioanele Basarabeasca, Donduşeni, Anenii Noi şi regiunea transnistreană este instituit pragul roşu de alertă.

Peste 250 de cazuri de infecţie la 100 de mii de persoane au fost înregistrate în aceste zone în ultimele şapte zile. Cel mai înalt nivel de infectări este în Transnistria, unde au fost înregistrate 655 de cazuri la 100 de mii de locuitori”, a spus Nicolăescu.

Potrivit ei, săptămâna trecută s-a înregistrat o scădere cu 15% a răspândirii COVID-19 în Republica Moldova.

„Am văzut o scădere în ultimele nouă zile. Săptămâna trecută am revenit la nivelul de la începutul lunii octombrie. Totuşi, nu există niciun motiv de relaxare, situaţia rămâne a fi una dificilă.

Săptămâna trecută, în spitale au fost în medie aproximativ 2.900 de pacienţi cu COVID-19, în timp ce în ţară au fost activate 2.561 de paturi. În secţiile de terapie intensivă sunt 351 de locuri, aproape toate sunt ocupate constant. În prezent, în secţiile de terapie intensivă din toată ţara sunt doar 12 locuri”, a spus secretarul de stat.

Svetlana Nicolăescu a mai spus că rata mortalităţii rămâne a fi ridicată. Săptămâna trecută, 293 de pacienţi cu coronavirus au decedat, dintre care 95% nu erau vaccinaţi.

În total, 340.188 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Moldova de la începutul pandemiei. În prezent, 14.400 de persoane sunt bolnave. De la începutul pandemiei în Moldova, 318.527 de persoane au fost vindecate de COVID-19, iar 7.870 au decedat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.