Acasă Sport VIDEO// Campionii au revenit în Argentina: Cum i-au întâmpinat fanii în Buenos...

VIDEO// Campionii au revenit în Argentina: Cum i-au întâmpinat fanii în Buenos Aires

0

Este nebunie la Buenos Aires, unde campionii lumii au aterizat. Mii de suporteri i-au așteptat de-a lungul străzilor de la aeroport spre oraș într-o atmosferă de sărbătoare.

Messi și colegii săi de echipă le aduc acasă trofeul cel mai râvnit din fotbal, care îi încununează cariera plină de recorduri, transmite SafeNews.md cu referire la Digi24.ro.

Jucătorii vor petrece noaptea la centrul de antrenament. După ce se vor odihni vor face un tur în jurul orașului. Este așteptat un număr uriaș la această sărbătoare națională. Și guvernul argentinian chiar a decretat ziua de azi sărbătoare națională, astfel încât să poată lua parte cât mai mulți oameni.

Marţi, la ora locală 02:23, aeronava companiei aeriene argentiniene care a transportat delegaţia Albiceleste de la Doha, avându-i în frunte pe preşedintele Federaţiei argentiniene de fotbal (AFA), Claudio Tapia, şi pe selecţionerul Lionel Scaloni, a aterizat pe Aeroportul Internaţional din Ezeiza, în provincia Buenos Aires.

Căpitanul Lionel Messi a ieşit primul din avion, ţinând în mână preţiosul trofeu, alături de Lionel Scaloni, urmaţi de ceilalţi membri ai delegaţiei.

În împrejurimile complexului sportiv al AFA, situat în apropierea aerodromului, zeci de mii de suporteri s-au adunat pentru a-i întâmpina pe Messi şi colegii săi, care se vor odihni câteva ore în această incintă după lungul drum din Qatar, înaintea „unei zile de neuitat”, după cum scrie presa argentiniană.PUBLICITATE

Ulterior, în jurul prânzului, componenţii selecţionatei Argentinei sunt aşteptaţi în centrul oraşului Buenos Aires „pentru a sărbători titlul mondial alături de suporteri”, după cum s-a anunţat într-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter al naţionalei Albiceleste.

Guvernul argentinian a decretat marţi zi de sărbătoare naţională, autorizând astfel o mare adunare populară, care urmează să depăşească din nou un milion de persoane (aşa cum s-a întâmplat imediat după victoria de duminică), pentru a-i aclama pe eroi la întoarcerea acasă.

Jucătorii urmează să se deplaseze la bordul unui autobuz descoperit, având imprimate trei stele, care reprezintă cele trei titluri mondiale ale Argentinei, fiind aşteptaţi în centrul capitalei argentiniene, unde vor sărbători câştigarea trofeului alături de fani.

Această a treia stea pentru selecţionata Argentinei, după cele cucerite de echipele conduse de Daniel Passarella (1978) şi Diego Maradona (1986) poartă marca lui Lionel Messi, desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale 2022.

Un titlu care îi permite lui Messi să se alăture legendarului Diego Armando Maradona, „El Pibe de Oro”. Graţie celor 13 goluri marcate la cinci ediţii ale Cupei Mondiale, actualul căpitan al Argentinei l-a depăşit pe brazilianul Pele (12 goluri), singurul fotbalist din istorie care a cucerit de trei ori titlul de campion al lumii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.