Acasă Justiţie Vameșul care a snopit în bătaie un ofițer INI, lăsat în libertate...

Vameșul care a snopit în bătaie un ofițer INI, lăsat în libertate de magistrați

0

Vameșul de 33 de ani, care sâmbăta trecută a snopit în bătaie un ofițer din cadrul Direcției Combaterea Criminalității Organizate a Inspectoratului Național de Investigații, a fost lăsat în libertate de către magistrați, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.

Contactată telefonic, Maria Vieru, prutătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, a declarat pentru Deschide.MD că, deși procurorii au cerut mandat de arest pentru 30 de zile pe numele vameșului, magistrații l-au plasat pe acesta sub control judiciar pentru 60 de zile.

Purtătorul de cuvânt al PG a ținut să menționeze că procurorii nu sunt de acord cu decizia luată de către magistați și o vor contesta la Curtea de Apel.

Amintim că, sâmbăta trecută, vameșul în vârstă de 33 de ani, se afla la o petrecere pe teritoriul complexului de foișoare din orășelul Durlești, când între el și prietenii săi de pahar a izbucnit un conflict. Angajatul INI, în vârstă de 38 de ani, care se afla în proximitatea locului, cu un alt grup, a intervenit pentru a calma spiritele, însă vameșul și prietenii săi, fiind în stare de ebrietate, l-au bătut cu bestialitate cu pumnii și picioarele.

Ulterior, angajatul INI a fost preluat de medici și dus la un spital din capitală, fiind deja în stare gravă. Acolo, specialiștii l-au diagnosticat cu o contuzie a globului ocular de gradul III, plagă sclerală penetrantă, dar și cu expulsia tunicilor interne. 

În prezent, acesta a fost transportat în Germania pentru a fi supus mai multor intervenții chirurgicale. Despre acest incident au aflat și factorii de decizie din cadrul Serviciului Vamal. Aceștia au dispus inițierea unei anchete de serviciu pe numele vameșului.

Aici este de menționat că victima – inspector principal al Direcției Combaterea Criminalității Organizate a INI – are în palmaresul său deconspirate mai multe scheme de șantaj, dar și documentate o serie de grupări interlope care au legături cu Grigore Karamalac, „alias Bulgaru”, dar și gruparea „Borman”, specializată în traficul internațional de substanțe narcotice.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.