Acasă Justiţie Curtea Constituțională a anulat statutul special al limbii ruse pe teritoriul Republicii...

Curtea Constituțională a anulat statutul special al limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova

0

Curtea Constituțională a anulat statutul special al limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova. Hotărârea a fost pronunțată astăzi, 21 ianuarie, după ce membrii CC s-a întrunit în ședință pentru a examina sesizările parlamentarilor privind Legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, adoptată pe 16 decembrie 2020.

Astfel, Curtea a hotărât:

1. Se admit sesizările depuse de către Octavian Țîcu, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu, deputați în Parlamentul R. Moldova.

2. Se declară neconstituțională legea Legea nr. 234 din 16 decembrie 2020 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

3. Prezenta hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al R. Moldova.

Hotărârea este însoțită de o opinie separată a judecătorului constituțional Vladimir Țurcan.

Amintim că Dinu Plângău, Octavian Țâcu și Maria Ciobanu sunt deputații care au contestat legea privind statutul special pentru limba rusă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.