Acasă Justiţie Magistrata care a judecat cauzele lui Morari și Platon, demisă

Magistrata care a judecat cauzele lui Morari și Platon, demisă

0

Cu șapte voturi împotrivă și fără niciunul pentru, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins contestația depusă de către magistrata Judecătoriei Chișinău, Maria Tertea, împotriva hotărârii Colegiului Disciplinar din 5 noiembrie 2021, prin care a fost eliberată din funcție.

Este vorba despre judecătoarea care a fost reținută în flagrant cu mită, care a  refuzat să-l plaseze în arest preventiv pe fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari și care a  emis decizia prin care „Casa modei” și fosta clădire ASITO au intrat în posesia controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, transmite SafeNews.md cu referire la Agora.md

„Cu zero voturi pro și șapte împotrivă se respinge contestația depusă de către magistrata Maria Tertea de la Judecătoria Chișinău împotriva hotărârii Colegiului Disciplinar din 5 noiembrie 2021”, a declarat în cadrul ședinței din 22 martie, președintele CSM, Dorel Musteață. 

Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile. 

La data de 2 aprilie 2021 în CSM a parvenit sesizarea procurorului general în care se denunţă faptele care pot constitui abatere disciplinară. Astfel autorul sesizării a indicat că Procuratura Anticorupţie exercită urmărirea penală în cauza penală care a fost pornită de către Centrului Naţional Anticorupţie la data de 18 martie 2021, pentru corupere pasivă în privinţa unei persoane cu funcţie de demnitate publică sau a unui funcţionar internaţional.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.