Acasă Istorii din spatele culisei Un șef al DSE Bălți ar fi infectat cu COVID-19 mai mulți...

Un șef al DSE Bălți ar fi infectat cu COVID-19 mai mulți colegi

0

Unul dintre șefii Direcției Situații Excepționale (DSE) Bălți, care s-ar fi infectat cu COVD-19 la sfârșitul lunii august, dar a venit în continuare la serviciu, ar fi răspândit infecția printre angajați.

Despre aceasta a sesizat pe Harta Corupției de pe Anticoruptie.md un grup de angajați ai DSE Bălți, care spun că majoritatea efectivului este testată pozitiv la coronavirusul de tip nou, iar angajații au făcut testele și au procurat medicamentele din banii proprii, pe când șeful lor se tratează gratuit la spitalul Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Contactați telefonic de reporterii Anticoruptie.md, angajații care au semnat sesizarea pe Harta Corupției ne-au informat că V.I. și-a făcut testul la coronavirus abia pe 7 septembrie, când a observat că tot mai mulți colaboratori au semne de boală. Mai mult, V.I. venea la serviciu bolnav, fapt demonstrat prin interdicția de a intra direct la șef, ci doar prin Unitatea de Gardă și la acceptul șefului. Chiar dacă avea semne de boală, V.I. l-a chemat la serviciu pe un subaltern, fără a completa actele necesare, și a fost cu acesta prin mai multe subdiviziuni ale DSE din alte localități. Actualmente,  spun angajații cu care am discutat, șeful V.I. invocă că s-ar fi infectat inclusiv de la acest colaborator cu care a mers în deplasare.

„Șeful a povestit personal că după ce soacra sa ar fi fost la Chișinău la sfârșit de august să achite facturile pentru apartament s-ar fi infectat cu noul coronavirus. După aceasta și soția lui a fost testată pozitiv”, ne-a declarat un aangajat al DSE, care a solicitat să-i respectăm confidențialitatea, din teamă de-a avea probleme la serviciu.  

Autoritățile au confirmat că șase persoane de la DSE Bălți sunt testate pozitiv, iar doi angajați și V.I. sunt internați la spitalul MAI, alți patru se află la domiciliu și primesc tratament.

„V.I. și-a făcut testul imediat ce s-a simțit rău, ca să nu pună în pericol efectivul. Restricționarea accesului angajaților în cabinetul său a fost efectuată, de asemenea, pentru a asigura securitatea efectivului. Actualmente, DSE Bălți funcționează. Suntem în situație de pandemie și este firesc ca unii angajați să fie infectați, dar este și firesc ca acești angajați să bată alarma și să se testeze. V.I. a raportat conducerii Inspectoratului despre situația de la DSE Bălți. Actualmente este inițiată o anchetă care urmează să stabilească circumstanțele în care s-au infectat angajații de la DSE Bălți”, a declarat pentru Anticoruptie.md, Liliana Pușcașu, ofițer de presă la Inspectoratul general pentru situații de urgență.

anticoruptie.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.