Acasă Comunicate de presă Un executor judecătoresc implicat în „Laundromatul rusesc” a fost achitat de către...

Un executor judecătoresc implicat în „Laundromatul rusesc” a fost achitat de către Judecătoria Chișinău

0

Un executor judecătoresc, acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu și complicitate în una dintre cele mai mari scheme frauduloase din istoria Republicii Moldova, a fost achitat. Anunțul a fost făcut de Procuratura Generală.

Mai exact, instanța a încetat procesul penal pe capătul de acuzare ”depășirea atribuțiilor de serviciu” pe motiv că fapta constituie o contravenție care, la fel, a fost încetată în legătură cu expirarea termenului de prescripție de tragere la răspundere contravențională.

Cât despre celălalt capăt de acuzare, ”spălare de bani”, magistrații au tras concluzia că fapta inculpatului nu întruneşte elementele constitutive ale acestei infracţiuni.

Mai mult, judecătorii au respins solicitarea Procuraturii Anticorupție de confiscare, în folosul statului, a 1,2 miliarde dolari, valoarea banilor spălați prin sistemul bancar.

Procuratura, care a solicitat condamnarea executorului judecătoresc la 5 ani închisoare, cu executare, consideră sentinţa ilegală și insistă pe condamnare cu confiscarea specială.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.