Acasă Comunicate de presă Deputatul Sergiu Sîrbu a scăpat de dosarul penal. Cum a argumentat Procuratura...

Deputatul Sergiu Sîrbu a scăpat de dosarul penal. Cum a argumentat Procuratura Anticorupție

0

eputatul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Sergiu Sîrbu, a scăpat de dosarul penal în care era bănuit de acte de corupție. Procuratura Generală anunță că legislatorul a fost scos de sub urmărire penală, iar dosarul a fost clasat.

Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că fapta acestuia nu întrunește elementele infracțiunii.

Cauză penală a fost declanșată pe 28 octombrie 2019, în baza unui denunț depus de către un alt deputat, care reclama o pretinsă tentativă a lui Serghei Sîrbu de a-l corupe pentru a părăsi formațiunea din care face parte.

Decizia Procuraturii de a clasa dosarul poate fi contestată în ordinea ierarhică la procurorul anticorupție și ulterior, în instanța de judecată.

Anterior, liderul PCRM Vladimir Voronin a declarat că el a semnat denunțul la Procuratură pe numele deputatului Sergiu Sîrbu, pentru o tentativă de a corupe un deputat comunist, din fosta legislatură, după ce grupul din cei 14 parlamentari comuniști a părăsit fracțiunea PCRM. Voronin afirma că suma ar fi ajuns la 300 de mii de euro, iar fosta deputată căreia i s-ar fi promis acești bani ar fi Elena Bodnarenco.

Sergiu Sîrbu declara anterior că are două dosare penale pe numele său.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.