Comisia Electorală Centrală a exclus de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 19 mai, chestiunea cu privire la modificarea hotărârii ce vizează aprobarea devizului de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Aceasta, după ce la CEC a parvenit o scrisoare a premierului interimar, Aureliu Ciocoi, transmite SafeNews.md cu referire la IPN.
Președintele Comisiei, Dorin Cimil, a declarat că, jumătate de oră înainte de ședință, la CEC a parvenit scrisoarea premierului interimar, în care se spune că pentru organizarea alegerilor s-a decis alocarea a 70 de milioane de lei din fondul de rezervă.
În aceeași scrisoare se menționează că executivul este disponibil de a aloca CEC necesarul suplimentar de mijloace financiare începând cu data de 20 iunie – „după determinarea exhaustivă a tuturor costurilor ce nu au putut fi estimate complet la etapa planificării”.
În acest context, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a propus ca chestiunea privind devizul de cheltuieli pentru scrutin să fie exclusă de pe ordinea de zi.
Propunerea a fost susținută cu șase voturi ale membrilor CEC.
La sfârșitul lunii aprilie, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor din 11 iulie, în valoare de 125 de milioane de lei.
Guvernul a decis alocarea a 70 de milioane de lei din fondul de rezervă și a recomandat revizuirea cheltuielilor planificate pentru alegeri, în vederea diminuării lor. Totodată, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, declara că banii necesari organizării alegerilor vor fi transferați în mai multe tranșe.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.
Cu prezenta componență a CEC-ului nu mai vedem alegeri libere și democratice. Toate rezidurile greșoase, rămase acolo de pe urma guvernării „plohotniștilor”, ”filipinezilor”, ”dodoniștilor” reprezintă cel mai mare pericol pentru viitoarele alegeri parlamentare.