Acasă Comunicate de presă ULTIMA ORĂ! PA explică necesitatea perchezițiilor de la PCCOCS: ”Procurorii au refuzat...

ULTIMA ORĂ! PA explică necesitatea perchezițiilor de la PCCOCS: ”Procurorii au refuzat să prezinte actele și obiectele solicitate în dosarul Stoianoglo”

0

După ce noaptea trecută au efectuat percheziții în birourile procurorilor PCCOCS, Dumitru Răileanu și Elena Ceruța, în dimineața zilei de astăzi, reprezentanții Procuraturaturii Anticorupție au venit cu detalii și precizări. Astfel, prin intermediul unui comunicat de presă instituția explică că recurgerea la percheziții a fost determinată de refuzul procurorilor din PCCOCS de a prezenta procurorilor anticorupție toate actele și obiectele solicitate în condiții legale.

„Necesitatea efectuării perchezițiilor a fost determinată de probatoriul administrat până în prezent în cadrul urmăririi penale și se încadrează perfect în prevederile normelor de drept care reglementează aceste acțiuni procesuale, perchezițiile respective fiind preventiv autorizate de către judecătorul de instrucție. Mai mult, este relevant de a menționa că, recurgerea la percheziții a fost determinată de refuzul procurorilor din PCCOCS de a prezenta procurorilor anticorupție toate actele și obiectele solicitate în condiții legale”, se arată în comunicat.


Acțiunile întreprinse de membrii grupului de urmărire penală s-au limitat la circumstanțele care se referă la cazul dlui Alexandr Stoianoglo și nu s-au extins asupra altor cauze penale din gestiunea procurorilor în birourile cărora au fost efectuate percheziții și nu au creat impedimente în exercitarea atribuțiilor de serviciu ale acestora.

„Mai mult, procurorilor respectivi chiar le-a fost permis de a-și extrage copiile fișierelor sau de a-și face copiile actelor necesare pentru exercitarea în continuare a atribuțiilor de serviciu pe dosarele din gestiune. În contextul celor menționate, considerăm fără temei declarațiile prin care se încearcă de a crea artificial conexiuni între acțiunile de urmărire penală menționate și alte cauze penale din gestiunea procurorilor vizați”, se mai menționează în comunicatul PA.

Ieri, presa a scris că perchezițiile efectuate de către procurorii anticorupție în birourile lui Dumitru Răileanu și Elena Ceruță, ar fi avut legături cu faptul că cei doi ar fi semnat procesul verbal al ședinței de lucru de la PG în cadrul căreia s-a luat decizia de a renunța la învinurile în privința lui Veaceslav Platon, în dosarul „fraudei bancare”.

Același proces verbal ar fi fost semnat de către  Alexandr Stoianoglo, adjunctul său de atunci, Mircea Roșioru, dar și Ion Caracuian, ex-șef PCCOCS.

Procurorul Dumitru Răileanu a evitat să confirme sau să infirme acest fapt, însă a ținut să se victimizeze în fața camerelor de luat vederi și să declare că perchezițiile ar fi avut loc la comanda celor pe numele cărora ar fi pornit dosare penale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.