Acasă Sport Sportivul moldovean Denis Vieru, cel mai bun judocan la nivel mondial

Sportivul moldovean Denis Vieru, cel mai bun judocan la nivel mondial

0

Numele sportivului Denis Vieru este primul pe lista celor mai buni judocani din lume. Victoriile din 2023 i-au adus sportivului moldovean 6.580 de puncte în clasamentul judocanilor din lume, fiind cel mai mare rezultat.

Potrivit Uniunii Europene de Judo, Denis Vieru se află pe primul loc în clasamentul celor mai buni judocani din lume, la categoria de greutate până la 66 de kilograme.

Astfel, în 2023, Denis Vieru a luat bronzul la turneul Grand Slam de la Paris, iar mai apoi a câștigat argintul la turneul Masters și până la sfârșitul anului 2023 a adăugat încă două medalii de bronz de la Grand Slam din Baku și Tokyo.

Cea mai mare victorie a fost înregistrată în noiembrie 2023, la Campionatul European de Judo de la Montpellier, unde Vieru a obținut medalia de aur.

Mai mult, sportivul a primit recent premiul Fair Play, după ce în timpul evenimentului Final Four Bundesliga din Austria, campionul a părăsit festivitățile cu echipa sa pentru a oferi medalia unui tânăr fan pe care îl întâlnise mai devreme în cursul zilei.

Denis Vieru ar urma să participe la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.