Acasă Anticipate 2021 Sondaj ASDM: Pentru cine ar vota moldovenii la anticipate, sau cât de...

Sondaj ASDM: Pentru cine ar vota moldovenii la anticipate, sau cât de ADEVĂRATE sunt aceste sondaje?

0

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar trei forțe politice ar ajunge în Parlament. Potrivit rezultatelor sondajului de opinie publică, prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor, asociat Partidului Socialiștilor, din alegătorii deciși cu cine vor vota, pentru PAS ar vota 36,5%, pentru Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 36,1%, iar pentru partidul Șor – 7,3%.

Blocul electoral „Renato Usatîi” ar acumula doar 4,8%, în timp ce pragul electoral pentru bloc este de 7 la sută. Sondajul mai arată că pentru PPDA sunt gata să-și dea votul 4,4%, în timp ce pentru PDM – 2,2%. Pentru PUN sunt gata să voteze 1,5%, iar pentru AUR – 1,2%.

Potrivit aceluiași sondaj la capitolul încredere, datele sunt următoare:

În Maia Sandu au încredere 32,6%, iar în Igor Dodon – 32,1%. 

Al treilea clasat la capitolul încredere este Vladimir Voronin, lider al Partidului Comuniștilor, cu 8,2%.

Sondajul a fost realizat în perioada 24 mai – 5 iunie 2021 pe un eșantion de 1.179 de respondenți din 83 de localități.

Totuși în spațiul public se vehiculează că aceste sondaje ar fi fictive și manipulatorii care ar avea drept scop știrbirea din imagine a unor lideri politice. Mai mult decât atât, sursele portalului SafeNews.md, care au solicitat păstrarea anonimatului, susțin că Asociația Sociogilor și Demografilor din Republica Moldova nu ar avea nici măcar operatori pentru colectarea informațiilor.

Amintim că în anul 2020, potrivit unui sondal al Asociației Sociogilor și Demografilor din Republica Moldova, pentru alegerile prezidențiale, Igor Dodon ar fi urmat să i-a 43,3%, urmat de Maia Sandu cu 26,9%.

Realitatea însă a demonstrat că Maia Sandu a obținut peste 57 la sută din voturi.

În anul 2016, cu o săptămână înaintea alegerilor prezidențiale, Asociația Sociogilor și Demografilor din Republica Moldova a prezentat un sondaj în care arătau că în primul tur pentru Maia Sandu ar vota 13%, iar în turul II – 39%. Totuși potrivit aceluași sondaj, lidera PAS ar fi urmat să fie înaintată cu 0,2% de către Marian Lupu, care ar fi adunat 13,2 % din votori. Astfel în turul doi ieșeau Igor Dodon și Marian Lupu.

Totuși, în urma alegerilor, lidera PAS a acumulat 39 % și 47,89 % în turul II.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.