Acasă Comunicate de presă Situația la frontieră: Câte încălcări au fost depistate într-o săptămână

Situația la frontieră: Câte încălcări au fost depistate într-o săptămână

0

Timp de o săptămână, 17-23 mai, polițiștii de frontieră au înregistrat 490 de încălcări și au documentat 499 de persoane.

Astfel, din numărul total, 56 au fost încălcări ale regimului zonei de frontieră, 15 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, iar 419 au fost contravenții privind privind încălcarea regimului de sănătate, circulație rutieră, de transporturi.

De asemenea, au fost declanșate 169 de consemne, dintre care 17 consemne pe Interpol și 152 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii trecute, 31 de cetățeni străini, dar și 64 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 20.649  traversări, dintre care 10.113 au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 2 908 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 2 410 traversări persoane;
PTF Sculeni – 1 132 traversări persoane;
PTF Giurgiulești – Galați – 636 traversări persoane;
PTF Otaci – 465 traversări persoane.

Poliția de frontieră menționează că astăzi, 24 mai, ora 08:00, din partea Republicii Moldova și-au reluat activitatea toate punctele de trecere a frontierei de stat

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.