Acasă Comunicate de presă ULTIMA ORĂ! Reacția Procuraturii Generale drept urmare a declarațiilor deputatului Lilian Carp

ULTIMA ORĂ! Reacția Procuraturii Generale drept urmare a declarațiilor deputatului Lilian Carp

1042
0
ads

Cu referire la declarațiile Deputatului PAS, Lilian Carp, din 12 octombrie 2021, prin care se solicitată autosesizarea Procuraturii Generale și investigarea informațiilor cu privire la pretinsa implicare a ex-procurorilor din Procuratura Anticorupție Roman Statnîi și Viorel Morari în deposedarea de avere a doi oameni de afaceri, Procuratura Generală vine cu precizări, prin intermediul unui comunicat de presă.


1. Circumstanțele respective sunt investigate deja de către Procuratura Generală în cadrul unei cauze penale, începând cu luna februarie 2020. Acestea fiind investigate prin prisma infracțiunilor prevăzute de art. 190 alin. (5) (escrocherie) , 324 alin.(3) (corupere pasivă), 325 alin.(3) (corupere activă) , 326 alin. (3) (trafic de influență) , 328 alin. (3) (abuz de serviciu) Cod penal.
2. Până în prezent, statutul de învinuit a fost atribuit, de către procurorul de caz, în privința a două persoane. Este vorba despre un cetățean al Federației Ruse și unui ex-procuror, numele cărora la moment nu pot fi divulgate respectând principiile confidențialității urmăririi penale și prezumției nevinovăției.
Totodată, ținem să precizăm faptul că la etapa actuală,  sunt efectuate acțiunile necesare de urmărire penală pentru asigurarea cercetării circumstanțelor cazului complet, obiectiv și sub toate aspectele, precum și pentru adoptarea soluției ce va fi determinată de probatoriul administrat.
Procuratura își reiterează determinarea și disponibilitatea de a reacționa la orice comunicări apărute în spațiul public despre pretinse infracțiuni, indiferent de statutul persoanelor ce urmează a fi supuse investigațiilor. Totodată, menționăm că respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor va constitui pentru procurori o prioritate, se arată în comunicatul emis presei.

SafeNews.md amintește că preşedintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, deputatul PAS, Lilian Carp s-a adresat cu o cerere către procurorul general interimar, Dumitru Robu, în privinţa fostului şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, dar și a fostului său subaltern, ex-procurorul Roman Statnîi. Un anunț în acest sens a fost făcut public marţi, drept rezultat al unei investigații jurnalistice.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here