Acasă Istorii din spatele culisei SCANDALOS! DOC // Șeful MoldATSA s-a autopremiat cu aproximativ 360 mii lei,...

SCANDALOS! DOC // Șeful MoldATSA s-a autopremiat cu aproximativ 360 mii lei, pe lângă salariul lunar de 71 mii lei

0

Deputatul PAS, Radu Marian, a intrat în posesia unui document intern care arată că șeful MoldATSA (întreprinderea de stat care gestionează traficului aerian), Veaceslav Frunze, s-a autopremiat, în vara anului 2020, cu o sumă bănească în mărime 5 salarii de funcție, ceea ce ar însemna, după calculele deputatului, aproximativ 360.000 lei. Aceasta pe lângă salariul lunar de 71.000 lei pe care l-a primit acesta în 2020, conform declarației de avere.

„Asta se întâmpla în timp ce întreprinderea era grav afectată de pandemie, avioanele nu zburau, iar angajații și controlorii de trafic se îmbolnăveau unul după altul de COVID-19. Frunze a demonstrat un tupeu și obrăznicie ieșit din comun. Am trimis sesizări către Inspecția Financiară ca să investigheze legalitatea acordării acestui premiu, dar și către Agenția Proprietăți Publice, ca să înțeleg cum a fost posibil ca un astfel de premiu să fie acordat”, a scris Radu Marian pe rețea de socializare.

În final, Radu Marian a anunțat despre faptul că ,,voi trimite un demers către Moldatsa și voi cere lui Frunze să întoarcă înapoi premiul„.

Veaceslav Frunze ocupă funcția de șef MoldATSA din luna noiembrie 2020, în urma desfășurării unui concurs.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.