Acasă Social Șase persoane, prinse cu teste false la frontieră: Cum și-au motivat fapta

Șase persoane, prinse cu teste false la frontieră: Cum și-au motivat fapta

0

Planurile a șase călători de a intra pe teritoriul Republicii Moldova fără a fi plasați în autoizolare au fost dejucate de către polițiștii de frontieră. Aceștia au prezentat rezultatele negative ale testelor COVID-19, însă fără a corespunde unor acte veridice.

Potrivit unui comunicat remis de Poliția de Frontieră, cele 6 documente cu semne vizibile de falsificare au fost indentificate pe parcursul zilei de ieri, 27 iulie curent, pe sensul de intrare în țară. 

Trei dintre ele au fost ridicate în punctul de trecere Lipcani- Rădăuți Prut de la doi cetățeni ai României și un conațional care se întorceau din Germania. 

Audiați, ei au declarat că au dat analizele necesare pentru eliberarea documentelor respective, recunoscând, ulterior, că pentru obținerea rapidă a rezultatelor au achitat suplimentar câte 50 de euro fiecare.  

Și un ucrainean este documentat pentru prezentarea testului COVID-19 falsificat. Actul ar fi eliberat de către un laborator medical din Ucraina.

În timpul controlului, polițistul de frontieră a depistat indici necaracteristici, iar examinat suplimentar s-a confirmat neveridicitatea actului. 

Tânărul de 26 de ani s-a arătat mirat de cele depistate insistând pe ideea că i s-au prelevat probe obținând legal acest test.

Și doi soți din raionul Sângerei au dorit să traverseze frontiera prin PTF Sculeni, iar în timpul verificărilor au fost informați despre falsificarea testelor prezentate. 

Aceștia s-au revoltat referitor la cele depistate. Totuși polițistul de frontieră a prezentat suficiente probe ce confirmă cele identificate anterior. 

În consecință, toate testele au fost ridicate și trimise în adresa laboratorului tehnico-juridic pentru realizarea expertizei. 

Alte circumstanțe se stabilesc.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.