Acasă Comunicate de presă SA „Moldovagaz” anunță prețul de achiziție a gazelor pentru luna curentă

SA „Moldovagaz” anunță prețul de achiziție a gazelor pentru luna curentă

0

Printr-un comunicat de presă SA „Moldovagaz” anunță că prețul de achiziție a gazelor naturale, furnizate de SAP „Gazprom” către SA „Moldovagaz”, a constituit, în luna ianuarie 2022, 646 USD pentru mia de metri cubi, reieșind din formula de calcul a acestuia, inclusă în contractul în vigoare”.

Contractul a fost încheiat în luna octombrie pe o perioadă de cinci ani.

„Majorarea acestuia în comparație cu prețurile din noiembrie și decembrie se datorează creșterii continue a cotațiilor la bursele europene de gaze, precum și a costului coșului de produse petroliere, cu care este corelat prețul de achiziție a gazului”.

Totodată, prin comunicatul emis, compania  SA „Moldovagaz” anunță că „va depune toate eforturile pentru a achita în termenii stabiliți și integral livrările curente și astfel se va garanta neîntreruperea acestora”.

Săptămâna trecută, 4 ianuarie 2022, președinta Maia Sandu a convocat, în regim de urgență, Consiliul Suprem de Securitate. În cadrul acestuia a fost pusă în discuție situația din sectorul energetic al țării, creată ca urmare a creșterii semnificative din ultima perioadă, pe piața europeană, a prețurilor de achiziție la gazele naturale.

Menționăm că acest preț este mai mare cu circa 200 de USD decât în luna noiembrie 2021 și cu 100 de dolari mai mare decât în luna decembrie 2021, când prețul de achiziție a fost de 550 de dolari pentru mia de metri cubi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.