Acasă Comunicate de presă ULTIMA ORĂ! România va livra un nou lot de vaccin Republicii Moldova

ULTIMA ORĂ! România va livra un nou lot de vaccin Republicii Moldova

0

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea, a avut la 7 iulie curent, o întrevedere cu secretarul de stat al Ministerului Sănătății din România, Andrei Baciu, pe tema desfășurării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dar și relațiilor de colaborare în domeniul sănătății între ambele state.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre intensificarea cooperării prin schimb de bune practici și experiență privind desfășurarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, eliberarea certificatului digital de vaccinare, acțiunile de informare și convingere a populației pentru a accepta vaccinarea, dar și măsurile de asigurare a țării cu vaccinul împotriva COVID-19. 

În acest context, secretarul de stat, Andrei Baciu, a menționat că România este alături de Republica Moldova și va oferi tot suportul necesar în combaterea pandemiei. Astfel, în următoarele zile, România va dona un nou lot de vaccin pentru a susține continuitatea procesului de vaccinare.

Denis Cernelea și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul continuu acordat sistemului de sănătate din Republica Moldova, în acțiunile de prevenire și control a pandemiei de COVID-19, inclusiv prin livrarea mai multor loturi de vaccin, care au contribuit la derularea campaniei de vaccinare și creșterea ratei de imunizare în rândul populației.

Menționăm că, până în prezent, România a donat Republicii Moldova, 405.600 doze de vaccin Astra Zeneca (Vaxzevria).

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.