Acasă Sport S-a antrenat 5 luni doar cu sticle de apă și a luat...

S-a antrenat 5 luni doar cu sticle de apă și a luat aurul: Sunt șocată

0

Halterofila filipineză Hidilyn Diaz (30 de ani) a scris istorie la Jocurile Olimpice, reușind să obțină astăzi o medalie de aur. Diaz a cucerit medalia de aur la categoria 55 de kilograme, după ce a ridicat 97 de kilograme la stilul smuls și 127 de kilograme la aruncat. Cu 224 kg la total, ea a trecut la limită de chinezoaica Liao Qiuyun (223).

Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat o sportivă din Kazahstan, Zulfiya Chinshanlo (213).

A fost prima medalie obținută de Filipine la Jocurile Olimpice, deși țara are reprezentanți la competiție încă din 1924, potrivit NPR. Hidilyn Diaz a izbucnit în lacrimi la final și a explicat că a avut condiții de antrenamente foarte dificile în ultima perioadă.

Din luna aprilie a anului trecut, Diaz a fost blocată în Peru timp de 5 luni, restricțiile de acolo cauzate de pandemia de coronavirus interzicându-i să părăsească țara.

Astfel, sportiva din Filipine a trebuit să se descurce cu ce avea la dispoziție. Și-a construit o sală de fitness și, în locul greutăților, a folosit niște sticle de apă.

„Dacă nu am bară, nu e nicio problemă. O bucată de bambus și două sticle mari de apă”, explica Diaz, la momentul respectiv, postând și un videoclip sugestiv pe rețelele sociale.

După ce a cucerit medalia de aur și a stabilit un record olimpic cu totalul de 224 de kilograme de la categoria sa, Diaz s-a declarat șocată de performanță.

„Am 30 de ani și nu credeam că o să mai reușesc. Am fost șocată că am putut face asta”, a spus Diaz, potrivit Reuters.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.