Acasă Sport S-a aflat! Ce le-a spus Roberto Mancini jucătorilor săi, cu câteva minute...

S-a aflat! Ce le-a spus Roberto Mancini jucătorilor săi, cu câteva minute înainte de finala cu Anglia

0

Italia a câștigat recent EURO 2020 în fața Angliei, pe Wembley, după loviturile de departajare, scor 3-2. De-a lungul întregului parcurs la Campionatul European, italienii au fost filmați pentru realizarea unui documentar care a fost lansat ulterior, numit „Sogno Azzuro”.

Roberto Mancini a avut un discurs simplu înainte de finala cu Anglia

În material este imortalizat și momentul în care selecționerul Italiei, Roberto Mancini, le dezvăluie jucătorilor săi primul „unsprezece”, fără a uita să le adreseze câteva cuvinte încurajatoare.

„Așadar… nu am să vă zic nimic. Știți foarte bine cine sunteți. Nu suntem aici din nimereală. Suntem singurii stăpâni ai sorții noastre. Nu arbitrii, nu advesarii, nimeni altcineva. Ok? Știți ce aveți de făcut.”, le-a spus Mancini jucătorilor săi cu câteva minute înaintea finalei.

Gianluca Vialli le-a citit italienilor din Theodore Roosevelt

Într-una dintre secvențele documentarului, fostul internațional italian, Gianluca Vialli, actual șef al delegației Italiei, le-a ținut elevilor lui Roberto Mancini un discurs emoționant, inspirat dintr-o carte a lui Theodore Roosevelt, cel de-al douăzeci și șaselea președinte al Statelor Unite ale Americii. 

Echipe cu tradiție au revenit pe prima scenă a fotbalului românesc! Hai duminică în Digi Online să vezi de la 18:30 UTA Arad vs. Farul Constanța și de la 21:30 Rapid vs. Chindia Târgoviște.

„Onoarea îi revine omului din arenă, celui a cărui față este pătată de praf, sudoare și sânge. Omul care luptă cu curaj, care eșuează în repetate rânduri, care știe că nu există nume fără greșeală. Acest om nu-și va avea niciodată locul lângă acele suflete mediocre care nu cunosc nici victoria, nici eșecul”, le-a spus Vialli fotbaliștilor italieni.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.