Acasă Investigații RISE: Judecătorul lui Șor zboară în Israel. Firma concubinei la Aeroport

RISE: Judecătorul lui Șor zboară în Israel. Firma concubinei la Aeroport

0

Procurorii anticorupție, cu probele pe masă, cer 19 ani de închisoare pentru spălare de bani și escrocherie. Judecătorul îi oferă 7,5 ani. Măsura – arest la domiciliu se modifică. Acuzatul este eliberat imediat de sub strajă din sala de judecată, transmite SafeNews.md cu referire la Rise Moldova.

După această decizie, concubina judecătorului lansează un salon de cosmetică pe Aeroportul Internațional Chișinău – controlat direct de inculpat.

De acolo, aleasa judecătorului zboară spre capitalele modei: Paris și Milano, împreună cu sora vitregă a lui Ilan Șor. 

Între timp, Șor devine fugar, iar judecătorul – un pasager fidel spre Israel, țara de origine a inculpatului.

Asta nu e tot. Judecătorul lui Șor, Andrei Niculcea, mai are ceva de ascuns. Averea.

La finalul lunii martie 2021, judecătorul Andrei Niculcea a depus declarația de avere și interese personale pentru anul 2020. În acest document magistratul nu și-a declarat concubina, casa, firmele ei și nici un automobil.  

Numele concubinei Svetlana Tumanova apare în două companii. Una este – Diva Moda SRL, cea care a deținut salonul de frumusețe de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Cealaltă – se numește Loris Prim SRL, unde deține 50% din firmă.  

RISE Moldova a studiat istoricul companiei Loris Prim SRL și a aflat că, în 2009, Maria Niculcea, mama judecătorului, a fost co-fondatoarea acestei firme. 

Mai mult, în același an, Maria Niculcea l-a împuternicit pe fiul ei, Andrei Niculcea, să-i administreze cotele părți pe care le deținea în firmă, dar și să încheie orice tranzacție din numele ei. 

Astfel, doi ani mai târziu, apare în istoricul firmei și numele Svetlanei Tumanova.  

Mai multe detalii aflați în investigația publicată de Rise Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.