Acasă Istorii din spatele culisei Renato Usatîi: Erdogan a decis să nu-i acorde lui Plahotniuc cetățenie

Renato Usatîi: Erdogan a decis să nu-i acorde lui Plahotniuc cetățenie

0

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan ar fi decis să nu-i acorde cetățenie ex-deputatului democrat fugar Vladimir Plahotniuc. Declarații în acest sens au fost făcute de către Renato Usatîi, pe 23 februarie curent în cadrul unei emisiuni televizate.

„Acum o săptămână președintele Turciei în cadrul unei ședințe la care au luat parte și reprezentații forțelor de ordine a recepționat informații precum că Plahotniuc este activ în ultima perioadă. În cadrul aceleași întruniri s-a discutat și de ce este atât de lent procesul de acordare a cetățeniei. Astfel s-a decis ca să fie luată legătura cu toate statele unde Plahotniuc este urmărit penal și să fie respinsă cererea de acordare a cetățeniei”, a spus Renato Usatîi. Politicianul a declarat că Vladimir Plahotniuc va fi nevoit în cel mai scurt timp să părăsească teritoriul Turciei.

Avocatul lui Plahotniuc, Lucian Rogac nu a venit deocamdată cu o reacție.

Pe 24 decembrie 2020 procurorul general Alexandr Stoianoglo a spus că deputatul fugar deține cetățenie turcă.

 Anterior,Procuratura Generală a expediat în SUA, Turcia, Cipru și Arabia Saudită cereri de extrădare a fostului democrat.Acesta a fost anunțat în căutare internațională, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pe trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Avocatul lui Plahontiuc a declarat de mai multe ori că dosarul este unul politic.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.