Acasă Istorii din spatele culisei „Aveți nevoie de bâtă pentru a aduce deputații la ședință?”. Întrebarea unei...

„Aveți nevoie de bâtă pentru a aduce deputații la ședință?”. Întrebarea unei judecătoare CC care l-a pus la perete pe socialistul Vasile Bolea

0

Deputatul socialist Vasile Bolea, venit la ședința Curții Constituționale pentru a reprezenta Parlamentul în legătură cu pachetul de legi pro-business pentru care Guvernul Chicu și-a angajat răspunderea, a primit un „knock-out” de la magistrata Liuba Șova.

Socialistul a explicat, în fața Curții, că deputații majorității parlamentare nu au venit la ședința la care trebuia să fie prezentată angajarea răspunderii Guvernului pentru că nu au vrut să se infecteze.

„Deputații nu s-au prezentat, unii nedorind să se expună la risc iminent, alții – din raționamentul că la această ședință doar trebuie formal premierul să iasă la tribună. Noi considerăm că procedura a fost consumată”, a spus deputatul.

Mai mult, Bolea a afirmat că nu există pârghii pentru a impune deputații să vină la ședință.

„Ați spus până acum cât de nobil este scopul Guvernului de a ajuta în situație de criză. Asta nu era de ajuns pentru a aduce deputații în ședință? Aveți nevoie de bâtă?”, l-a întrebat pe Bolea Liuba Șova.

Magistrata a continuat:

„Ați spus că deputații nu au venit la ședință pentru că procedura de angajare a răspunderii Guvernului e o formalitate. Deci deputații nu trebuiau să vină la ședință?”.

„Dar dacă un medic, un polițist sau brutar o să zică mâine că nu iese la datorie pentru a nu se supune riscului?Ce mesaj transmiteți dvs cetățenilor ca aleși ai poporului?”, a întrebat Șova, indignată.

„Eu sunt la serviciu, activăm, am avut ședință online”, s-a apărat Bolea. 

Amintim că la 13 aprilie, Curtea Constituțională a reținut că Legea nr. 56 din 2 aprilie 2020 privind instituirea unor măsuri de susţinere a cetăţenilor şi a activităţii de întreprinzător în perioada stării de urgenţă şi modificarea unor acte normative, pe care Guvernul Chicu și-a angajat răspunderea, a fost adoptată cu încălcarea procedurilor constituționale și contravine articolelor 6 și 1061 din Constituție

agora.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.