Acasă Istorii din spatele culisei Administratorul uneia dintre cele mai mari companii de construcții, numit director adjunct...

Administratorul uneia dintre cele mai mari companii de construcții, numit director adjunct interimar al Agenției pentru Supraveghere Tehnică

1

Afanasie Dăscălescu, cunoscut ca fiind administratorul companiei de construcții „Dansicons”, fondată de către fostul deputat Iurie Dîrda, a fost numit, printr-un ordin din 15 septembrie curent, în funcția de director adjunct interimar al Agenției pentru Supraveghere Tehnică (AST), transmite SafeNews.md cu referire la zdg.md.

Tot luna trecută, într-un concurs încheiat la 8 septembrie, Dăscălescu a câștigat funcția de inspector principal în cadrul Direcției Supraveghere Tehnică NORD.

Contactat de ZdG, Dăscălescu a precizat că, pentru a evita un conflict de interese, și-a depus demisia din funcția de administrator al companiei „Dansicons”.

Ion Curmei, director adjunct interimar al AST, a declarat pentru ZdG că Dăscălescu a fost numit în funcție de conducere pentru perioada cât directorul adjunct este în concediu paternal, iar după aceasta va reveni în fotoliul de inspector principal.

Acesta a menționat că nu cunoaște în baza căror temeiuri a fost selectat Dăscălescu pentru această funcție.

„Este decizia conducătorului. Cred că domnului director i-ar fi foarte greu fără adjuncți, având în vedere toate domeniile de competență din cadrul agenției noastre, trebuie cineva să-l ajute”, a continuat Curmei.

Afanasie Dăscălescu a participat în această primăvară, alături de alți 10 candidați, la concursul pentru ocuparea funcției de director al AST, fiind ales Vasile Radu.

Conform declarației de avere și interese personale pentru 2019, pe care a depus-o la 30 septembrie curent, Dăscălescu a câștigat, anul trecut, de la „Dansicons” un salariu total de aproape 306 mii de lei, adică, în medie, circa 25.500 de lei lunar, obținând alte 10 mii de lei în urma vânzării unui automobil.

De asemenea, a avut o pensie de 683.328 de lei și 600 de lei drept „alocație pentru merite deosebite” de la CNAS.

Acesta mai declară un apartament de 53,9 metri pătrați și un automobil Lexus RX 450 H fabricat în 2009 și procurat în 2020.

El mai indică faptul că a donat, la 20 februarie curent, un apartament și că are o cotă de participare în cadrul unei companii de fabricare a articolelor din lemn.

Agenția pentru Supraveghere Tehnică reglementează domeniul construcțiilor din R. Moldova. Instituția eliberează inclusiv autorizații de construcție, dar și verifică dacă lucrările sunt efectuate conform normelor.

sursa: zdg.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.