Acasă Sport Record de infectări în ajun de Olimpiadă la Tokyo: Îndemnul de la...

Record de infectări în ajun de Olimpiadă la Tokyo: Îndemnul de la OMS

0

Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă la prudență și vigilență maximă pe perioada Jocurilor Olimpice. Mai sunt mai puțin de 3 săptămâni până la Olimpiadă, iar numărul de noi infectări crește în Japonia. Printre sportivii care deja au sosit în Japonia a mai fost depistat un caz COVID, la un canotor sârb, transmite SafeNews.md cu referire la Tvr.ro.

La Tokyo s-a înregistrat un număr record de cazuri noi COVID – 716 – cele mai multe îmbolnăviri din ultimele cinci săptămâni. 

Pe fondul creșterii infectărilor locale și ținând cont că în următoarele zile vor veni sportivi din toată lumea, Organizația Mondială a Sănătății recomandă vigilență.

Comitetul Olimpic nipon nu exclude scenariul interzicerii complete a prezenței spectatorilor. 

În acest moment, numărul lor e limitat la 10 mii sau 50 la sută din capacitatea spațiului în care are loc competiția. Vor fi numai spectatori din Japonia, niciun străin.

Pe măsură ce se apropie Olimpiada, crește și nemulțumirea populației. Oamenii se tem că din cauza Olimpiadei se va produce o explozie de cazuri COVID. 

Pe fondul acestei ostilități, agențiile implicate în păstrarea ordinii sunt în stare de alertă, existând pericolul unor demonstrații violente.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.