Acasă Politic Reacția Maiei Sandu la propunerile lui Usatîi și Voronin de a deveni...

Reacția Maiei Sandu la propunerile lui Usatîi și Voronin de a deveni candidați la șefia Guvernului

688
0
ads

Desemnarea unui Gurvern ar însemna amânarea alegerilor parlamentare anticipate! Este reacția Președintelui țării Maia Sandu, după ce marți, 12 decembrie, Renato Usatîi și Vladimir Voronin au propus, în cadrul unor emisiuni televizate, să candideze la funcția de premier.

„Republica Moldova are nevoie de guvern serios și cu sprijin sănătos în parlament ca să poate soluționa problemele cetățenilor. Problema este lipsa unui sprijin sănătos în Parlament”, a declarat Maia Sandu menționând că „și cei care au venit cu aceste propuneri nu își doresc ca amânarea alegerilor anticipate să se producă”.

Mai mult, potrivit acesteia, în funcție de decizia Curții, va fi aleasă și calea de dizolvare a actualului Legislativ, menționând că „e nevoie de alegeri anticipate și noi o să mergem pe calea cea mai scurtă și cea mai sigură pentru a declanșa alegeri anticipate”.

Amintim că, marți, 12 decembrie, Vladimir Voronin, fiind învitat în cadrul unei emisiuni televizate a declarat că „nu mai are răbdare” rugând să i se transmită șefei statului să îl desemneze prim-ministru.

În același timp, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat în cadrul altei emisiuni că îi va propune Președintelui Maia Sandu să îl desemneze pentru funcția de prim-ministru al țării. Drept argument, Usatîi spune că a decis să meargă la acest pas fiind sigur că nu va primi încredere din partea deputaților, astfel fiind demarat procesul de dizolvare al Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Îi voi propune să ne întâlnim și să mă desemneze candidat (la funcția de prim-ministru – n.r.). Să vedeți ce față vor avea Greceanîi, Bătrîncea și Țîrdea. Ei vor vota chiar și pentru un scaun, doar să nu fie dizolvat Parlamentul, dar pentru mine ei nu vor vota. Nici PAS nu va vota. (…) Usatîi vrea să fie candidat care nu va primi votul deputaților”, a spus Usatîi.

SafeNews.md precizează că Guvernul a demisionat la 23 decembrie.

În urma consultărilor, toate fracțiunile parlamentare s-au pronunțat pentru alegeri anticipate, doar că unii politicieni consideră că până atunci ar trebui învestit un guvern funcțional. Potrivit Maiei Sandu, aceasta ar însemna anularea anticipatelor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here