Acasă Politic Usatîi îi va solicita Maiei Sandu să îl desemneze la funcția de...

Usatîi îi va solicita Maiei Sandu să îl desemneze la funcția de prim-ministru. Acesta este sigur că nu va fi votat de parlament

1

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, îi va propune Președintelui Maia Sandu să îl desemneze pentru funcția de prim-ministru al țării. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate din țară. Drept argument, Usatîi spune că a decis să meargă la acest pas fiind sigur că nu va primi încredere din partea deputaților, astfel fiind demarat procesul de dizolvare al Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Îi voi propune să ne întâlnim și să mă desemneze candidat (la funcția de prim-ministru – n.r.). Să vedeți ce față vor avea Greceanîi, Bătrîncea și Țîrdea. Ei vor vota chiar și pentru un scaun, doar să nu fie dizolvat Parlamentul, dar pentru mine ei nu vor vota. Nici PAS nu va vota. (…) Usatîi vrea să fie candidat care nu va primi votul deputaților”, a spus acesta.

Politicianul a spus că ideea i-a venit în ultimele 24 de ore și puține persoane sunt care au cunoscut până în prezent despre aceasta. Renato Usatîi a precizat că discută cu Maia Sandu, iar ultima oară au vorbit de 1 ianuarie, când s-au felicitat reciproc cu sărbătorile de iarnă.

Președintele a semnat la 31 decembrie decretul prin care l-a desemnat ca premier interimar pe Ministrul de Externe, Aurel Ciocoi.

Precizăm că, pe 28 decembrie, la scurt timp de la învestirea sa în funcția de președinte, Maia Sandu a inițiat consultări cu forțele politice și a discutat cu toate fracțiunile parlamentare privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.