Acasă Economic R.Moldova va primi 5,6 mln de euro pentru instanțele judecătorești model

R.Moldova va primi 5,6 mln de euro pentru instanțele judecătorești model

0

În cadrul proiectului „Instanţe Judecătoreşti Model” al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Moldova în următorii patru ani va primi 5,6 mil. euro. Despre aceasta a declarat, miercuri, la prezentarea proiectului la Chişinău, şefa adjunctă a misiunii Ambasadei SUA în Republica Moldova, dna Laura Hruby, menţionând că ţara sa „pe parcursul celor 30 de ani de independenţă a Moldovei a fost partenerul republicii de încredere, care a ghidat autorităţile ţării spre reformarea sistemului de justiţie în aşa fel încât instanţele să fie independente şi imparţiale”.

„Lupta împotriva corupţiei şi protecţia drepturilor activiştilor civici şi jurnaliştilor trebuie să fie în prim plan. În urmă cu nouă ani, Joe Biden, când era vicepreşedinte SUA, a vorbit la Chişinău despre lupta împotriva corupţiei şi justiţie. Statele Unite sunt gata şi vor ajuta Republica Moldova în stabilirea unui sistem juridic bazat pe legalitate şi Constituţie, fără a implica factorul politic în activităţile sale”, a spus diplomatul.

Ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a asigurat că „Moldova va sprijini toate iniţiativele partenerilor externi de dezvoltare, în special în domeniul justiţiei”.

Proiectul pilot va fi implementat în instanţele judecătoreşti din Bălţi şi Ungheni.

Aceasta presupune simplificarea accesului cetăţenilor la instanţe şi la modernizarea tehnică a acestora.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.