Acasă Economic Guvernul intenționează să sporească eficiența pieței de capital

Guvernul intenționează să sporească eficiența pieței de capital

0

Guvernul a elaborat şi aprobat miercuri modificări ale Legii pieţei de capital care vizează îmbunătăţirea cadrului de reglementare, reducerea riscurilor sistemice şi îmbunătăţirea protecţiei investitorilor, menţinerea unor condiţii de piaţă echitabile, eficiente şi transparente.

Documentul defineşte particularităţile de admitere a valorilor mobiliare străine spre tranzacţionare în Republica Moldova, care vor facilita circulaţia acestora.

De asemenea, se introduc prevederi de reglementare a activităţii consultantului de investiţii, care va putea activa pe piaţa de capital în urma obţinerii autorizării Comisiei naţion ale a pieţei financiare (CNPF) în acest sens.

Este planificată şi majorarea compensaţiei ce urmează a fi achitată clientului unei societăţi de investiţii din Fondul de compensare a investitorilor.

Documentul extinde competenţele CNPF de a revoca licenţele de operare pe piaţa de capital.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.