Acasă Anticipate 2021 Promo-LEX: Cel puțin 20 de cazuri de transportare organizată a alegătorilor

Promo-LEX: Cel puțin 20 de cazuri de transportare organizată a alegătorilor

0

Misiunea de Observare Promo-LEX a alegerilor parlamentare anticipate a constatat cel puțin 20 de cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de votare, până la ora 14.00. În total, observatorii misiunii au raportat până la această oră 340 de semnalări, din care misiunea centrală a prelucrat 266, transmite SafeNews.md cu referire la IPN.

Au fost fixate 36 de cazuri de fotografiere a buletinelor de vot şi alte încălcări ale secretului votului.

În 24 de cazuri, a fost atestată prezența materialelor de publicitate, afișaje, panouri electorale în raza secției de votare, iar în 21 de cazuri – întreruperea pe parcursul zilei votării a procesului de filmare a operațiunilor electorale.

Promo-LEX  raportează 16 cazuri de prezență nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secției de votare sau în raza de 100 de metri. 15 cazuri de votare nejustificată în grup şi 14 cazuri de deficiențe în listele electorale.

De asemenea, Misiunea mai raportează 13 cazuri de agitație electorală sau PR negru în perimetrul de 100 de metri şi/sau în incinta secției de votare pentru a determina alegerea alegătorilor.

12 cazuri de deficiențe în funcționarea SIAS Alegeri şi 10 cazuri de zvonuri, tentative sau chiar situații de recompense materiale sau bănești oferite alegătorilor. 

În nouă cazuri urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale.

În raport se mai menționează câte un caz de restricționare a accesului în secția de votare pentru alegătorii care nu au mască de protecție şi de nerespectarea măsurilor de protecție în contextul pandemiei COVID –19.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.