Acasă Dosare de rezonanță Procuratura Generală nu va investiga preluarea Accent TV și Primul în Moldova...

Procuratura Generală nu va investiga preluarea Accent TV și Primul în Moldova de către Igor Ceaika

0

Procuratura a respins demersul liderului Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, privind investigarea preluării a două posturi TV de către cetățeanul rus Igor Ceaika și rolul președintelui Igor Dodon în această tranzacție. Potrivit unui răspuns oficial pentru Media Azi, examinarea demersului nu se află în competența procurorilor, scrie media-azi.md.

În documentul semnat de procurorul Ghenadie Pîrlii se spune că plângerea lui Chirtoacă, cu privirea la investigarea afirmațiilor șefului statului privind vânzarea-cumpărarea posturilor Accent TV și Primul în Moldova, „nu întrunește condițiile de formă și conținut prevăzute de Codul de procedură penală pentru a fi examinat în ordine procesual-penală, iar soluționarea aspectelor semnalate exced funcțiile Procuraturii, fapt despre care a fost informat autorul demersului”.

Dorin Chirtoacă a solicitat Procuraturii Generale, încă la începutul lunii ianuarie, să investigheze modul în care milionarul rus Igor Ceaika, fiul ex-procurorului general al Federației Ruse Iurie Ceaika, a intrat în posesia a 51% din compania „Media Invest Service”, firma care deține posturile Accent TV și Primul în Moldova, și care gestionează portalurile mail.ru și ok.ru în țara noastră. Președintele PL a dorit să știe și care este rolul președintelui Igor Dodon în această tranzacție, făcând trimitere la declarația din 26 decembrie a șefului statului, care a spus că postul Primul în Moldova va avea în curând proprietari din Federația Rusă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.