Acasă Politic Președinta Maia Sandu anunță că a pornit o serie de consultări: ”Țara...

Președinta Maia Sandu anunță că a pornit o serie de consultări: ”Țara are nevoie de anticipate, de deputați responsabili”

0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat astăzi, 1 martie, pe pagina sa pe o rețea socială că a pornit o serie de consultări. Este vorba despre consultări cu societatea civilă, juriști, specialiști în drept constituțional și organizații în domeniul respectării statului de drept, pentru a asculta opiniile și recomandările lor în vederea ieșirii din criza politică.

„După cum am anunțat săptămâna trecută, am pornit o serie de consultări cu societatea civilă, juriști, specialiști în drept constituțional, organizații în domeniul respectării statului de drept, pentru a asculta opiniile și recomandările lor în vederea ieșirii din criza politică. 
Republica Moldova se află într-un blocaj politic în care, pe de o parte, există o majoritate parlamentară PSRM-Șor ce vrea să-și păstreze fotoliile și schemele de corupție și, pe de altă parte, o majoritate covârșitoare a populației care le cere hoților să plece.
Cetățenii au mereu dreptate. Iar suveranitatea stă în mâinile poporului, nu ale unui grup îngust de interese.
Astăzi am discutat cu organizațiile din cadrul Forumului societății civile din Parteneriatul Estic – Promo-LEX, CRJM, Expert-Grup, IPRE, WatchDog, Amnesty International, Asociația pentru Democrație Locală, IESPM, Centrul Regional de Mediu, CPR, Conferința Națională a Sindicatelor, Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii. 
Am primit în cadrul acestor consultări multe mesaje utile și recomandări de ordin juridic, politic și diplomatic în vederea depășirii blocajului.
Sunt hotărâtă să apăr interesul cetățenilor până la urmă. Justiția nu se negociază. Hoții nu le vor bine oamenilor.
Țara are nevoie de anticipate, de deputați responsabili, de un guvern competent cu susținere stabilă în legislativ.
Voi continua consultările extinse în zilele ce urmează”, a conchis șeful statului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.